måndag 13 juni 2011

I väntans tider

Även fast det är himlans vackert just nu så finns det ju vissa saker man väntar på lite extra. Varje morgon går jag, det första jag gör, till doftrabatten för att se om sommarmagnolian, magnolia sieboldii, har slagit ut. Än har det inte skett men snart så börjar nog de små underverken att slå ut. Hade faktiskt inte vågat hoppas på att hon ville blomma redan under första året.

Det andra jag kikar lite extra på är om Finlands vita ros har slagit ut. Det är också precis, precis på gång. Den doften är verkligen något att drömma om på vinterhalvåret.Andra sötnosar väl värda att vänta på är blomsterfunkia, stjärnflocka, fingerborgsblomma, dahlior, trollrudbeckia, franska blåmunkar, fänrikshjärta och min mans favoritblommor - lupiner.


Vad väntar ni på?

Kram,

4 kommentarer:

Lena/isklockan sa...

Oj vad mycket fint du har att vänta på. Härlig tid nu.

Kram

Christina sa...

Min sommarmagnolia blommar nu! Bladen frös, så den ser lite märklig ut! Jag väntar på att min polkagrisros ska slå ut!

Anette sa...

Hej granne!
Min ena Finlands vita är nästan överblommad, den andra (i skugga) har just börjat.
Härligt att ha dem i olika lägen, säsongen förlängs.
/Anette

Vita rosor och förgätmigej sa...

Ååååååh, låter som en påse med godis när du räknar upp alla ljuvligheter! Vad vore sommaren utan stjärnflocka, trädgårdsnattviol, schersmin, rosor och pioner? Vi ska upp till dina trakter på söndag för att hämta hem lilla Freja. Hudiksvall närmare bestämt. Kanske är långt från där du bor? Annars hade det varit huuuur kul som helst att titta förbi.

Kram gumman

/ Anna