torsdag 12 december 2013

De käraste av vänner

Idag är jag hemma och förkyld. Riktigt så där genomtrött så man knappt orkar röra sig. En sån där dag då man är extra glad över sällskapet som de kära små katterna erbjuder.

Något som jag tror att vi uppskattar lika mycket, alla tre faktiskt, är att gå på promenad tillsammans. Nu blir det självklart inga långpromenader och framförallt inte idag. Det är ju katter det handlar om. Och en förkyld matte.

Men någon dag innan snön kom gick vi vår lilla runda. Jag, Smilla och Hedvig. Det är alltid samma rutiner. Hedvig travar fram som vilken hund som helst. Stannar ibland och kollar av att flocken är samlad. Snusar på marken och tycker livet är toppen.
Smilla däremot tar verkligen ett steg i taget. Och liksom provar sig fram längs stigen. Allt är nytt och spännande och faktiskt ganska läskigt. Minsta ljud som inte känns igen betyder att promenaden avbryts och galopp hem i högsta fart. Man kan aldrig vara helt säker på vilket monster som är på ingång. 'Better safe than sorry' är hennes valspråk.

Just den här dagen gick vi i samlad tropp hela den lilla promenaden. Även om det var nog så spännande med tjocka svansar och leka tafatt. Ner mot hamnen, längs med lillviken och så hem igen.

När vi närmar oss trappan upp till tomten och säkerheten tar alltid Smilla täten och ser till att vi kommer rätt. 
Puh! Hemma igen i tryggheten. Nu har det varit tillräckligt spännande för en hel dag.
Dags för både kissar och matte att gå in och vila.

Kram,


3 kommentarer:

Inger sa...

Kattpromenad, så gulligt. Hoppas du snart är kry igen, här håller hus och trädgård på att blåsa bort.
Kram

Grön skön passion sa...

Det kan verkligen vara en upplevelse att gå på promenad med en katt. Min kära, nu bortgångna, katt följde alltid med på de korta hundrasterna.
Fina katter du har.

Kram / Therése

trädgårdsdrömmar sa...

Å så fina katter du har.Hade alltid katt när jag var barn.och även som nygift hade vi en liten svart kisse.
men nu är det bara grannarnas katter som jag träffar.
Kram Och krya på dig.