söndag 15 december 2013

Månadens växt - november

I gråaste november letar jag färg. Det blev därför ett ganska självklart val till månadens växt. 

Vårt okända äpple
Trädet stod här redan innan vi flyttade in så därför har jag ingen aning om vad det kan vara. Min bästa gissning är ett 'Aroma' men det är inget jag har fått bevisat.
Mycket stämmer: frukten är stor och färgen är gul till grön och blir med tiden och solljuset mer och mer rött. Köttet är sådär härligt sprött så att det knakar till när man tar en stor tugga. Äpplet har en söt, mild aromrik smak med ett gulvitt kött.
Jag har läst att säsongen för 'Aroma' är mellan september och november och även det stämmer. Här blir frukterna mogna framåt oktober. I år blev det himla många äpplen. Så många att massor av dem hänger kvar på trädet. Till glädje för alla småfåglar.

Och till glädje - det är verkligen vårt okända äpple. Precis hela året!


Kram,

2 kommentarer:

Veronica sa...

Jag kan inget om äppelsorter och äter inte så mycket äpplen heller för jag är lite allergisk! Men de är verkligen en tillgång i trädgården genom alla årstider!

Bra val till novembers favorit! Nu återstår bara december.....:)

Kram

Sofie sa...

Jättehärligt med äpple i trädgården, speciellt när de sitter kvar än :)