lördag 7 december 2013

Snön kom med en hiskelig fart

Ja, äntligen är den här! Vintern och snön. Jag älskar verkligen vinter. Så skönt att få tillbaka något av det ljus som försvann i november. Det som så många inte gillar; att skotta snö och klä sig för kallare väder gör mig inte det minsta.


Snön hjälper slingorna på traven med att ljusa upp i vintermörkret.

Snö, ljusslingor och adventsljusstakar hjälper till att skänka lite julkänsla. Annars tycker jag att det är svårt att förstå att det redan är andra advent i morgon. Det har inte direkt varit vinterväder utan mer senhöst och oktoberkänslor. Men nu med snön kommer nog julkänslorna så smått.

Men med vilken fart den kom. Vintern. Här hos oss har vi klarat oss väldigt lindrigt undan stormen Sven. Det har blåst en del men snömängden överstiger inte decimetern så det var himla lättskottat.


Efter stormen Sven. Det enda som syns är ett avblåst pilstaket. 
Värre verkar det vara nere i södern. Hur har ni det, kära trädgårdsvänner? Kram,

6 kommentarer:

Veronica sa...

Här märktes knappt Svenne alls... 5 cm snö och mycket ljusare blev det! Tyvärr ska den försvinna i veckan igen :(

Men man får maxa julpyntet inomhus för att försöka få till den rätta känslan!

Kram och ha en härlig 2:a advent <3

Inger sa...

Jag vet att du frågade efter vintern, det gjorde inte jag men den kom ändå. Ca en halv meter snö på ett dygn. En vinter utan snö vore inte kul, men lagom är bäst. Ha det bra!
Kram

Cecilia i Hillsjöstrand sa...

Snö är jag inget fan av, mer än möjligen några snälla fem centimeter som inte blir fler :) Här blåste det rejält, men vi klarade oss fint.

Felix sa...

Glashala vägar, polerade av den hårda vinden, men bara ett tunt lager snö var vad vi fick på Närkeslätten. Men det ska visst komma mera snö i morgon.

Håller med dig att det är svårt att tro att det redan är andra advent, men snön och kylan hjälper till lite...

Adventshälsningar
Elisabet

Lantligt i smultronbacken sa...

Ja men visst är det väl härligt att vi äntligen fått lite snö. Hörde att ni inte fick så mycket där men här kom det lite över 2dm iaf. Idag är det -20 och kallt. Men vad gör det när de snart är jul, håller med dig, det blir så ljust och julstämning direkt

Kram Teres

Hans sa...

Vi i norr slapp Svennes härjningar, här är nu vindstilla och -26.
Våren känns olidligt långt borta.

Ha det gott trots snön!