torsdag 18 juli 2013

Spirande kärlek

Att jag gillar växtstöd av olika slag är ingen hemlighet. Nu när det är grönt och frodigt så syns de precis så där lagom mycket men ger ändå en egen karaktär till trädgården. 

Annat är det på vintern. När det är en vit kompakt snömassa och här och var sticker det upp både egenknåpade och köpta växtstöd. Ser faktiskt lite lustigt ut, det håller jag med om. Fick faktiskt en kommentar i vårvintras på det. "Ja, ehh... här var det gott om spiror". 
Och just spiror verkar vara något jag går i gång på. Kanske är det för att jag är så himla kort själv? Mina kungsljus som jag sådde förra våren blommar som bara den just nu. Kanske är bladmassan i största laget men det förlåter jag dem mer än gärna.
Så himla fina är de. Och passar alldeles perfekt fint ihop med växtstödet från Rosverkstan. 
Jag har sått fler kungsljus i år, men då av sorten violkungsljus, Verbascum phoenicum 'Violetta'. De blir inte alls lika ståtliga men hoppas de kommer bli fina i alla fall. 
Digitalissläktet är en annan favorit. Det finns ju så många olika sorter som alla är vackra på sitt sätt. Kan till exempel inte se mig mätt på den grekiska fingerborgsblomman, digitalis lanata, 'Café Crème. 
Köpte ett ynka pynka exemplar nere på Åbergs tidigare i våras. För att jag skulle se om jag gillade den. Såklart jag gillade den och sedan dess har jag svurit över att jag inte köpte fler. 

Idag har jag haft besök av fina, härliga Charlotte. Vi bubblade om allt mellan himmel och jord, men mest trädgård såklart. Som vanligt gick tiden alldeles för fort. Gissa vad jag fick i present?! Fler exemplar av grekisk fingerborgsblomma. Lycka!
Tack för att du kom, kära Charlotte!

Kram,

6 kommentarer:

Inger sa...

Så kul med trädgårdsbesök och så fint du har det.
Kram

Hélena sa...

Jag måste bli bättre på att så för att njuta nästa år... när ska jag lära mig :-) Kul med besök och med härliga Charlotte! Bra bild!
Kram Hélena

Kristinas oas sa...

De där violkungsljusen var himla snygga! Har testat någon sort här, men den ville sig inte. Inser att jag borde prova igen på något annat ställe, gillar de där höga spirorna i rabatten. Kram Kristina

Ruben sa...

Väldigt fint med spiror, och dina var ju särskilt vackra! Inte alltid att hela spiran blommar samtidigt. Har för mig, att de brukar börja nertill, och när blommorna slår ut i toppen har de nedersta redan vissnat. Men det kan förstås vara olika mellan olika kungsljus.
Vad glad jag blir åt dina lovord till Digitalis 'Café Creme'. Jag sådde den nämligen i våras, och nu har jag några plantor på tillväxt som skall blomma nästa sommar! Gillar den skarpt! Kolla min lilla odysse på Bergianska här:
http://rubensrabatter.blogspot.se/2010/01/i-valet-och-kvalet.html
Häftig bild på Charlotte med proffskameran i högsta hugg! ;-) Hoppas vi får se resultatet på hennes blogg!

Ha det gott!
/Ruben

Ruben sa...

Apropå din kommentar hos mig: Håller med dig, drottningen får nog stiga ner från tronen! ;-)
/R

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Tack själv bästaste Anna-Karin!! Så sagolikt trevligt att få hälsa på i din fina trädgård och surra om trädgård och ja, allt möjligt. Nu hittar jag till dig (lättare norrifrån...) :-) Tiden försvann verkligen i ett nafs.

Stoor kram
Charlotte