fredag 19 juli 2013

Besök på Kärleksstigen

Förra helgen åkte Marianne, Tina och jag till Hudiksvall på trädgårdsbesök. Tina och Marianne - som aldrig hade träffats tidigare - åkte tillsammans från Sandviken och Valbo och mötte upp mig längs E4:an. Sen bar det av norröver.

Dagen var riktigt, riktigt varm med en strålande sol som var ganska obarmhärtig. Det märktes inte minst när det blev dags att fotografera...

Hur som helst. Besök nummer ett gjordes hos Inger med bloggen Kärleksstigen. Inger har stor "skuld" i att jag har blivit så rostokig. Det är inte en gång jag har suttit och dreglat över hennes helt fantastiska rosor.
Det första vi möttes av när vi klev in genom porten till Ingers trädgård var en vackert uppstammad höstsyrén. Sen översköljdes vi av höga, ståtliga rosor av alla dess färger och former. Mitt bland alla rosor växte det ursnygga clematis. Och dessutom fick det plats med en hel del perenner. Inger visade oss sina meterlånga listor över sina rosor och clematis under fikat. Och jag funderar fortfarande hur sjutton allt fick plats..?!


Clematis och rosor i en berusande mix.

Inger beklagade den stränga vintern och vårvintern som hade gått hårt åt hennes rosor. De brukade tydligen vara betydligt högre och kraftigare. Av det märkte vi inget. För oss tre var rosorna riktigt pampiga.


Marianne i fototagen.
Ja, vad säger man om alla dessa underbara rosor?! Lyckades bara få till ok bilder på ett fåtal. Återigen ljuset som bråkade med mig. Nu, Inger, får du rätta om mig om jag kommer ihåg fel vad gäller namnen nedan. De här skönheterna skulle mer än gärna få flytta in i min egen trädgård.'Dronning Margrethe' och 'Bardou Job' 

'Great Western' och 'Tuscany Superb'

Bilderna går att klicka på så ser ni fler detaljer. Kika speciellt på bild nummer två. 
Häftigt med en mönstrad ros.I det vackra växthuset fick vi finfika. Hembakat så klart. Och en glutenfri kardemummakaka som var ungefär hur god som helst. Tiggde med mig receptet hem så här ska bakas kardemummakaka.
Marianne och Tina framför Ingers vackra växthus.


Snälla Inger gav oss också pelargonsticklingar från både den ena och den andra av hennes pelargoner som växte på rad i växthuset. 


Vackra, välmående pellisar på rad.Bakom växthuset fanns ett svalkande trädgårdsrum med vatten, gräs och lummiga växter. Ett nysatt korstörne såg jag minsann. Blir så glad varje gång jag ser någon som bor längre norr ut än mig som har ett korstörne. Det hoppas jag är goda tecken på att mina frösådda små plantor ska klara sig här i Landet Krokus också. 


Här sitter man extra fint en varm dag som denna. 


Glada och fyllda av både roseninspiration och goda kakor åkte vi vidare till Gröna Systrar för god lunch och lite shopping. Dessutom nyblivna medlemmar i Rosensällskapet - alla tre!
Efter lunch blev det ännu ett härligt trädgårdsbesök i Bikas Trädgård. Bilder därifrån kommer i nästa inlägg.


Kram,

7 kommentarer:

Ruben sa...

Härliga, fantastiska bilder. Man kan tro, att du varit i rosenparadiset. Och vadå, "vintern har gått hårt åt". Rosorna är ju hur frodiga som helst, räcker bra för att imponera på mig! ;-)

Ha det gott!
/Ruben

Inger sa...

Vilka bilder, jag dånar, ju utom den på mig då... haha. Tack snälla för ert besök och välkommen åter, och då har förhoppningsvis rosorna lite större omfång eller så har jag skapat en annan trädgård... ?
Kramar!

Hélena sa...

Ingers trädgård är jag så nyfiken på, stökig som jag är :-)
Idag köpte jag franska kungsljus, inspirerad av ditt inlägg.
Kram underbara du!
Hélena

AnnaHelena sa...

Måste bara skriva att jag tycker jättemycket om dina fina foton i alla dina inlägg! Inspirerande!

KraM // AH

Kristinas oas sa...

Så många fina rosor, inte lätt att fota i sol, men jag tycker man ser bra ändå. Great Western skriver jag upp till min Skära rabatt jag letar växter till, den var ju precis rätt färg. Kram Kristina

Arboarkticum sa...

Hej hej, tack för kommentaren hos oss! Vi är så dåliga på att kommentera, men vi följer troget din blogg och njuter av dina fina foton både på din egen och andras trädgårdar!

Ulrika sa...

Så mycket vackert du fångat på bild! Blir så sugen på fler rosor när jag ser såna här bilder...men köpstopp :))
Superfint hos Inger, förstår inte hur hon får plats med alla rosor och klematis!

Kram Ulrika