lördag 20 juli 2013

I Bikas förunderliga trädgård

Besök nummer två av förra helgens trädgårdsresa till Hudiksvall gjordes i Bikas Trädgård. Där bor Ulrika och det var verkligen en trädgård helt i min smak. Massor av vackra träd, rabatter i mjuka former, fina dekorationer och bara huuuur mycket som helst att titta på. Allt helt perfekt. 

Vid entrén möttes vi av bubblade vatten, japansk lönn och en väldigt frodig pipranka. Och en glad Ulrika med safttillbringare i högst hugg. Det behövdes verkligen. Stekande sol och nästan 30 grader varmt. Mitt emot piprankan fanns en svalkande hörna med dagbädd. Där hade vi nog  kunnat bli kvar om det inte var mer som lockade alldeles runt hörnet. Ulrika är medlem i American Hosta Society och det märks. Hon har hur hostor överallt. Både i krukor, kärl och på friland. 
Runt hörnet lockade växthuset. Och vilket växthus! Så himla fint inrett och precis lagom stort.
I växthuset fanns allt från pelargoner till persikor. Men faktiskt även sittplats för fika en svalare dag än denna.
Fortsätter man sedan runt huset öppnar sig en baksida med de här svängda rabatterna och MASSOR av träd. Jag tycker nästan det verkar som om Ulrika är lika tokig i träd som jag är. Alla de träd jag någonsin önskat mig finns hos henne. Amerikansk strimmlönn, klotpil, ullungrönn, korstörne, kopparlönn, glanskörsbär, sekvoja och så många fler! Nu har de en något större tomt än vad vi har. Men några fler träd bara måste vi få in.
Snygga sittplatser fanns det gott om. Precis som snygga dekorationer att vila ögonen på. Bordet som Tina sitter framför har Ulrika själv gjutit skivan till. Även kakfatet i betong är hennes egen design. Närbild finns nedan. 

Runt nästa hörn hittade vi bland annat dammen och en stor, stor magnolia men dem fick jag tyvärr inga bra bilder på. Allt är så himla smart placerat. Det är nya detaljer som gör att ögat hela tiden letar sig vidare och vill ha mer. Och mer får man. 
Det här med spiror är ju också något jag gillar. Och kolla hur fint hennes kungsljus står sig mot den röda väggen. De röda markeringarna i blommorna förstärks samtidigt som den gula färgen bryter kraftigt mot väggen. Så himla snyggt!
Och snygg detaljer och frodiga växter fanns det som sagt gott om! Var man än tittade!

I bästa solläge, men under ett parasoll, avslutade vi dagen på Ulrikas soldäck med kaffe, glutenfria kladdkakemuffins, jordgubbar och vispgrädde. Rosen 'Rhapsody in Blue' doftade och vi bubblade trädgård. 

Som ni förstår hade vi en helt fantastiskt fin dag i Hudiksvall - Marianne, Tina och jag. Jag tror jag talar för oss alla tre när jag säger att vi mer än gärna bjuder igen. Så Inger och Ulrika - ni är varmt välkomna ner till Gävle och våra tre trädgårdar! När ni vill!
Kram,


10 kommentarer:

Hélena sa...

Ja, denna trädgård vill jag så gärna se. Så mycket vackert! Älskar dina bilder A-K! Kungsljuset var helt gudomligt!
Kram underbara du!
Hélena

Ulrika sa...

Vad roligt att läsa och kika på bilder från sin egen trädgård hos någon annan! Blir nästan generad :)) Det var sååå trevligt att ha er här, hoppas få göra ett besök hos dig inom en inte allt för lång framtid!

Kram Ulrika

Kristinas oas sa...

Attans att ni bor så långt bort, här var ju ännu en trädgård jag verkligen hade velat se i verkligheten (utöver din egen trädgård då Anna-Karin). Tur du visar bilder så man får följa med på besök. Kan bara hålla med om kungsljusen, så himla snyggt mot den röda väggen! Kram Kristina

Helens trädgård sa...

Åhhh, så fina bilder från Ulrikas trädgård.
Den är helt i min smak med.
Tack för att jag fick 'följa med'

Trevlig kväll!

Marina sa...

Oj så fint och så många små fina detaljer.

Kram

Inger sa...

Himmel så fint hon har det, och hur svårt kan det vara för mig att ta mig till Ulrika... ? Tack, vi kommer gärna!
Kram

Katarina www.engronsida.blogspot.com sa...

Där var det riktigt vackert! Mycket att uppleva...
Tack för att jag fick följa med på promenaden =o)
Ha det gott!
/Katarina

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

VIlken jättefin trädgård!! Superfina bilder oxå. Det ser så varmt och skönt ut - ni måste ha haft toppen väder! Här blåser det storm nästan sedan några dagar tillbaka. Riktigt jobbigt faktiskt. Men i dag lyser solen i varje fall :-)

Tack för senast!!!
Stooor kram
Charlotte

Marianne sa...

Tack för att jag fick följa med...har mycket funderingar på förändring i min egen trädgård efter denna inspirerade resa.

Veronica sa...

Kul att få en liten försmak i form av dina snygga bilder!
Ulrikas blogg var den första jag började följa och även min inspiration till att jag själv började blogga :)

Jag kommer att åka till henne under min semester och hoppas att du är hemma på vägen upp för ett "pitstopp" ?

Kram