måndag 15 juli 2013

Fult fast fint ändå

Tänk att man kan tycka att trädgården är ganska ful just nu. Och i nästa sekund så bara ler man förtrollad av alla rosor som blommar. Tror att det är den här övervuxna känslan som gör det fula.

Men blommar gör det. Överdådigt! Har listat alla rosor i ett enda inlägg. Och jag blev faktiskt förvånad. Tänk att det har hunnit bli så här många? Rosviruset har nog bitit sig fast ordentligt. 'Burgundy Iceberg', 'Munstead Wood'
'Königin von Dänemark', 'Eglantyne''Queen Elizabeth', 'Souvenir de la Malmaison'
'Frühlingsduft', 'Sweet Pretty''Clair Renaissance', 'Swany', 
'Stanwell perpetual', 'Jacqueline du Pré''Crocus Rose' syn. 'Emanuel''Ghislaine de Feligonde'
 'Hybrida', 'Linnaeus'


Amber Queen', 'Flora Danica', 
'Troika' syn 'Royal Dane' och 'Rumba' 


'Feuerwerk', 'Red Leonardo Da Vinci' 
'Flammentanz', 'Nina Weibull'Fortfarande väntar jag på blommor från 'Pascali' och 'Grand Hotel'. Båda står i knopp. Sen har roslistan blivit ännu lite längre med hett efterlängtade 'Leander' och 'Alchymist'. De blommar antagligen inte i år utan jag får vänta till nästa år. Två exemplar av 'Dortmund' har jag också införskaffat. De ska byta plats med 'Grand Hotel' som flyttar till en mer solig plats i röda rabatten. Strålande glad är jag också för 'Aloha' som jag hade dödförklarat - men se!

Så, ja... Ok då! Lite fint är det väl! Och i eftermiddag börjar semestern.
Kram,


20 kommentarer:

Ruben sa...

Du har drabbats av en virusattack, det är helt klart!! 'Leander' har jag funderat på, men nej, nu får det vara "färdigrosat". Men, man kan ju alltid få återfall förstås. Av de rosor du visar (och i det stadium de befinner sig i) gillar jag 'Clair Renaissance' allra bäst.Jag äger 50% av 'Isabelle Renaissance' (grannen övriga 50%) och det är min favorit på hemmaplan. Så fram för renaissancen!!!

Jag säger bara helt fantastiskt vackert om sista bilden!

Ha det gott - rosengott!
/Ruben

trädgårdsdrömmar sa...

Dina bilder är ju vackra.Tror nog din trädgård är det också.På sista bilden är den det i alla fall.
MVH/Gunsan.

Villa Vårgatan sa...

Oj, så många rossorter du har! Du har definitivt drabbats av något virus och ett smittsamt sådant. Efter att ha tittat på dina otroligt vackra bilder inser jag att det är ett par jag bara måste ha. Befarar att en smärre epidemi kommer att utbryta:-).

Hälsar Eva


Millas Trädgård sa...

Nä, rosvirus är inte svår att drabbas av! Oj, Oj! Hos mig är det mesta på upphällning redan och ser smått brunt och skräpigt ut. Men, men det får man liksom leva med om sjukan drabbat en! Man har ju liksom njutit dubbelt upp redan:)
Må så gott!
Kram
Milla

AnnA sa...

Välkommen till rosträsket!
Sweet Pretty - vilken söting!
Ha en skön semester!
hälsningar
AnnA

I Drakens paradis sa...

Ååååh vad många vackra rosor! Jag är på jakt efter en större klätterros, något förslag?

Sophia Callmer sa...

Du är rik på rosor:-)! Så många fina! Jag har gett upp rosor, fast förra året fick jag en Austinros av en vän, nu står den nära ytterdörren för då kommer jag ihåg att ta hand om den. Och den ÄR underbar. har skrivit ett svar om kungsljusen till dig på min blogg. kram Sophia

Cecilia bloggar... sa...

Fantastiska rosor! En 'Burgundy Iceberg' måste jag skaffa mig - annars är jag oerhört svag för alla sorters vita doftande rosor.

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Önskar rosorna trivdes bättre hos oss. Djungelkänsla gillar jag - är inte så förtjust i täckbark. Underbara bilder du visar, virussjuka eller inte.
Ha det gott
Birgitta

Inger sa...

Mest fint tycker jag! Och som nybliven medlem i Rosensällskapet torde det bli ännu bättre!
Kram

Marina sa...

Ja, du har ju en del rosor :)
Pascali har jag och den blommar fint nu. Dock har den bara två blommor men den brukar inte vara så rikblommig av sig här. En tredje är på gång.

Kram

Anette i Torsåker sa...

Några av rosorna har vi båda, men de flesta är du ensam om.
Önskar dig den allra skönaste semestern!
/Anette

Carina sa...

Härliga bilder på flera fantastiska rosor. Favoriten blev enkla Jacqueline, har snöat in totalt på de där enkla med sina vackra ögonfransar. Så ja, du har massor att glädjas åt ett tag.

Ha en härlig semester!

Sabelhagens Olivlund sa...

Så vackra och välmående dina rosor är! Blir allt lite avis :).
Några har jag, några hamnar på önskelistan om jag häver mitt rosköpförbud :).
Så fina collage du gjort!
Önskar dig en fin semester
Kram Maria

Katarinas trädgård sa...

Hjälp så många rosor, blommar alla nu? Tur att du inte är på resande fot nu i så fall!
Hoppas du får en bra semester med mycket trädgård!
Kram
Katarina

martinealison sa...

Bonjour,

Ce fut une très jolie promenade aux mille senteurs au fil de votre blog et de vos merveilleuses photos...
Je m'octroierai une prochaine visite.

Gros bisous

Hélena sa...

Otroligt många fina rosor du samlat på dig :-)
Helt klart rosbiten!
Tänkte på dig igår när jag såg en rabatt i Botaniska trädgården... en riktig Anna-Karin rabatt.
Kram Hélena

Kristinas oas sa...

Så många fina rosor, här ska jag ta en längre titt (när jag inte strax måste till jobbet), kan ju hitta lite nya favoriter. Kram Kristina

Malin - I min trädgård sa...

Oj vilken samling Anna-Karin! Jag har faktiskt inte en enda ros i nya trädgården. Än. Jag tror nog det kommer leta sig in en och annan, men först måste jag få kläm på strukturen känner jag. Och sen är det det här med att välja "rätt" rosor. Eftersom man inte får plats med hur många som helst :-).

Ha en skön semester!

Kram Malin

Linda sa...

Beautiful photos!