onsdag 3 juli 2013

Jisses vilken skön dag

Som sagt försöker jag jobba lite mindre nu när det är så fina dagar. Bra att vara utvilad till semestern börjar. Jag har en hel del att göra fortfarande men det mesta går att jobba med hemifrån.

Dörren står öppen hela dagarna, till katternas glädje

Men visst längtar jag tills jag blir helt ledig. Känns som det kommer bli en behövd vila. Är trött och sliten efter vårens jobb och faktiskt även efter alla upptåg under vår och försommar. 


Jordgubbarna mognar en efter en.


Ska bli skönt att bara göra ingenting för ett tag. Inget jobb. Inga (inplanerade) grävprojekt. Bara sol, bad, jordgubbar och lata dagar. Glada hyasintvivorna blommar. 


Kanske en grillkväll eller två. Gå på bio. Dricka vin. Somna i hammocken. läsa några rader i en halvdålig deckare. Somna igen.


På kvällarna eldar vi det stora utomhusljuset i eldfatet som jag
köpte från Charlotte på trädgårdsmässan.  

Eftersom vi hade besök från lokaltidningen i måndags är det fint och städat i trädgården. Trallar mest runt och knipsar av någon utblommad ros.


Stjärnflockan, Astrantia major, 'Star of Beauty' blommar fint i rosengården. 


Och på tal om rosor! Har ni sett?! Äntligen har jag fått tag på en 'Munstead Wood'. Glad är jag för det och slog läger precis nedanför med en filt idag. Doften är nästan lika ljuvlig som utseendet. 


Ha en fin kväll! Här vankas pannkakor och ärtsoppa.


Kram,9 kommentarer:

Anette i Torsåker sa...

Så härligt du har det, fast du jobbar.
Här börjar semesterlunken komma, enda orosmolnet är trädgårdsvisningen på tisdag. Jag putsar än här, än där. Dessemellan hinner jag också njuta av mognande jordgubbar. Läser en del, solar och rensar lite till.
/Anette

Anna Vattenkanna sa...

Sköna bilder - så krispiga och klara! Jag vevar också på några veckor till, sedan blir det semester även här. Jag tror att det behövs.

Kram

Marina sa...

Jättefint du har det!
Bra att kunna varva ner inför semestern så du inte behöver ha den till det. Nästa vecka ska vi nog få lite varmare här igen så då kanske det känns som semester igen. Lata sköna dagar i skuggan med en bok gillar jag.

Kram

Villa Vårgatan sa...

Så fint du har det! Låter som att du har en alldeles underbar semester att se fram emot. Hit kommer jag väldigt gärna igen.

Hälsar Eva

Trädgården på Höjden... sa...

åh, vad jag gillar din inställning. ta det lugnt innan semestern. ofta är man ju helt slut när ledigheten tar vid. bra tänkt där. vilken snygg kudde på översta bilden. och de där lilaröda blommorna ser verkligen för roliga ut. har aldrig sett något liknande tidigare.
här har vi några lugna dagar hemma innan vi far till österlen och träffar hela min stora familj. det kommer att bli underbart och intensivt
stor kram i julikvällen
åsa
ps kul att du vill vara med i min lilla utlottning

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Bra tänkt!! Oftast är man ju helt urslut när semestern börjar. Ser också fram emot lite lugnare dagar (kan inte riktigt kalla det semester dock). Oh. Grattis till Munstead. EN sån fin ros. Och doften.... Jag måste verkligen skaffa en mörk stjärnflocka. Tänker på det varje år. Har den vanliga ljusrosavita och helvit. Men dem i mörkare röda toner är ju bara snyggast.

Så roligt med tidningsbesök!

Stoor kram
Charlotte

Hélena sa...

Grattis till Munstead, visst är han vacker och förförande... mina blommar som tokiga och skjuter massor av skott.
Bamsekram bästa du!
Hélena

Malin - I min trädgård sa...

Grattis till rosen! Efter att ha läst så mycket gott om den hos Helena så står den på min lista också.

Härligt med lite sommartempo på jobbet, här är det tvärtom - fullt ös medvetslös. Pust! Så semestern kommer vara välkommen om en och en halv vecka.

Ha det bra!

Kram Malin

Anonym sa...

Hoppas du får precis en sån härlig semester som man behöver efter ett år av arbete!
Magiska bilder. :)