måndag 8 juli 2013

Månadsbilder - maj, juni, juli

Ja, det där med månadsbilder glömdes bort någonstans på vägen. Det blev ju så mycket annat skoj att blogga om. Resor hit och dit och inte minst om allt som händer i trädgården just maj-juli. 

Här kommer de alltså alla tre i ett svep. Har ju hänt både det ena och det tredje. 

Maj 2013
Det ser riktigt kallt ut. Fågelmatarhuset är fortfarande framme och det ser inte direkt grönt ut i rabatterna. Det var bara ett par veckor sedan snön försvann så man fär väl förlåta att växtligheten inte kommit längre. Årets första projekt (Köksträdgården 4.0) pågår för fullt. Det är den sista stora lådan för jordgubbar och rabarber som står längst till höger. 

Tydligen har vi hunnit grilla redan. Och trädgårdsmöblerna är framsläpade ur förrådet. Lilla växthuset står på altanen med frösådder. Och man ser fortfarande havet. Juni 2013
Redan stor skillnad från maj. Alla tulpaner blommar på en gång och både gräsmattan och rabatter är gröna. Havet syns knappt bakom asken. Asken är för övrigt ett knepigt träd. Blir grönt sist av alla och gult först av alla på hösten. Gräsmattan är full av maskrosor och onödigt stor. Eller hur?Juli 2013
För sista helgen i juni grävde jag helt enkelt bort några kvadrat till av gräsmattan. Eller kantgrävde lite som jag sa till M. Närmast kameran nya vita rabatten. Och till vänster en förlängning av murrabatten i färger. Här blir det mer purpur, lila och rött och så ska jag få plats med tre träd har jag tänkt. Visst fick väl gräsmattan lite mer passande storlek nu? Fler bilder kommer i morgon. 

Kram, 

7 kommentarer:

Hélena sa...

Så snyggt det blir med din kantgrävning ;-) Nu blev proportionerna mycket bättre och helheten mycket snyggare. Måste nog fundera lite mer på det där med kantgrävandet... H, watch out!
Kramar Hélena

Jannibele sa...

Ekstrem forvandling!! Vakkert, vakkert.

Kristinas oas sa...

Fnissar högt åt din "kantgrävning"! Det blev riktigt snyggt med de nya rabatterna. Så mycket roligare med blommor, buskar och träd. Ser fram emot att se fler bilder. Kram Kristina

Marina sa...

Ojoj vilken skillnad det kan vara på bilder tagna på samma plats.

Ha en bra dag!
Kram

Camilla, Galen i grönt sa...

Sitter här och fnissar åt din kantgrävning, som ju är väldigt... ähum... diskret. Det blev skitsnyggt!

Ninnis sa...

Vilken kul ide att ta kort på samma plats och visa månadsvis.....=)
Väldigt fint har du hos dig...!!!

Kram Ninni

Sabelhagens Olivlund sa...

Perfekt med kantgrävning:)). Jättefint! Roligt att se hur mycket som händer i rabatterna. Och gräsmattan får en helt annan lyster i juni.
Ha det gott.
Kram Maria