söndag 24 mars 2013

Vårteckensutmaning - 24 mars

Det har varit en fantastisk helg! Det håller jag med om. Men jag måste faktiskt beklaga mig över snöläget. Det känns som om det smälter överallt nu. Utom just hos oss. 

Snöutmaningen
Inte heller den här veckan kan jag alltså visa några underverk på snösmältningsfronten. Men kikar man riktigt noga så har det nog minskat med några mm. 

24 mars. Haha ... ja, vad tror ni? Blire nån vår i Hillevik, eller?!17 mars. Känns som enda skillnaden mot bilden ovan är att den här är fotad i morgonljus ...


Men det smälter faktiskt. På vissa delar av tomten. Här  är ett av förra årets projekt. Det var tidigare gräsmatta här som alltid blev gul och vattensjuk av allt smältvatten. Nu kommer det att försvinna ned i gruset istället. Och ni ser... Det är faktiskt smält snö som kommer ur stupröret. Fast ja.. ok då.. Det har ju fryst till igen till is. Några stackars stenar har också tinat fram bredvid trappan. De syntes inte förra veckan. Inte mycket men alltid något. 
Jag tröstar mig istället med min glada påsktrapp. För titta vem som fick följa med hem?! Visst är han den tjusigaste påskhare man någonsin skådat?! 
Nu mina vänner är det dags att bänka sig framför Trädgårdstoppen som börjar på 8:an kl 19! Ett vårtecken så gott som något!

Fler vårtecken hittar ni som vanligt hos Annica och Det grå huset på kullen


Kram,

14 kommentarer:

Felix sa...

Man får verkligen leta vårtecken i år... ;-) Ni ser ut att ha gott om snö hos er. Och jag som tycker att vi har mycket snö med våra 30-40 cm... Här smälter det också på dagarna och fryser på nätterna.

Läcker påskhare!

Vårhälsningar
Elisabet

Skaparglädje sa...

Härligt när det börjar töa bort lite någonstans i alla fall. Och påskblommorna på trappen är ett vårtecken.
//Anne-Lie

Charlotta sa...

Din påsktrappa överglänser allt. Ren och skär (f'låt jag menar lila) lycka. :D

Sabelhagens Olivlund sa...

Vad fint det är på din trappa. Skön kontrast till all snö. Det är väl tur att man kan pynta och plocka in på natten:)).
Första Trädgårdstoppen är nu slut. Nu längtar man allt mer efter vår och sommar.
Ha det gott.
Kram Maria

Hélena sa...

Man får vara glad för det lilla :-) Men vilken snygg påskhare du fick tag på, ursnygg! Vi kom aldrig till Ulriksdal, det blev Zetas istället.
Ha det bäst!
Kram Hélena

Marianne sa...

Håller med om att vi haft toppenväder i helgen och att vi inte kan göra nått annat än att lapa sol då snön ligger stilla på 1 meter, hur det nu går till...men här sjunker den inte sig alls undan.

Annica Östlund sa...

Lugn, nu kommer våren för det har jag bestämt =)
Snön som kom i veckan gjorde ju att det inte blev någon skillnad på snömängden trots att lite töat undan.
Men fortsätter solen så här så måste det gå undan i rasande fart!
Kram Annica

Meta sa...

Det gäller att kunna glädjas åt det lilla.
Härlig hare.
Ha en fin vecka
Kram Meta

Kristinas oas sa...

Kul att se att den coola haren fick följa med hem, blir glad bara jag ser den! Även om snötäcket är intakt, så verkar ju snön ändå minska lite. Nu hoppas vi på en fin påskhelg!

Godastunder-tokigaidéer sa...

Attans också att jag missade trädgårdstoppen, det är så tidigt att jag inte tänker på det. I dag har det minsan blivit lite trädgårdsarbete och det känndes skönt även om det var lite väl kallt.

kram Anna

Carina sa...

Åh, klockan är för mycket, missade TV:n idag igen....men vilken rasande grann hare du har....den är riktigt påskinbjudande.....så jag håller med dig (fast här har det smält liiiitegrann) att man får försöka se snösmältningen an.....de har ju lovat det ska bli varmare i påsk.....tro´t eller ej, jag vet inte, men hoppas kan man ju:)
Kram

Karin - Mina Rum sa...

Nej då, ni är inte ensamma om dålig smältningsstatus. Här hos mig i mellersta Skåne är det fortfarande massor av snö och minusgrader. Jag vill ha barmark, NU!

Kram, Karin

Gardens at Waters East sa...

Just found your blog. I could not find a translator tab so I just looked at the photos. I do enjoy seeing the homes and buildings in your country. They are different than here along the shores of Lake Michigan in USA. Always so neat and clean in appearance. Glad to have visited.

Caroline sa...

Ja, det är väldans svårt att hitta vårtecken i den här kylan, men förr eller senare kommer våren, så det så!
Fin påsktrappa du har!