måndag 18 mars 2013

Våga vägra vinter

Jag fortsätter att vägra vinter och piffar vidare på min trappa. Om inte annat så är det så mycket roligare att komma hem från jobbet när det är grönt och fint på trappan.
Tulpanerna som jag dragit fram i garaget dog en hastig frysdöd i förra veckan då jag glömde dem ute under kvällen. De såg ut som glasspinnar när jag tog in dem. 
Tur då att det finns nya fina vårlökar att inhandla. Nu ska jag försöka passa på dem lite bättre. Hittade också några fina jordvivor som jag inte kunde motstå. De har någon slags gulorangeaprikos ton som jag verkligen gillar.
Med i korgen kom det även en kruka kungsängsliljor. Inte heller de går att motstå så här års. Tillsammans med några kejsarkronor så ser det riktigt vårigt ut. Vad gör man inte för att låtsas som om våren är på väg.
Även om andra delar av tomten skvallrar om att det fortfarande faktiskt är vinter. 
Här börjar nu nedräkningen till påsk och efter det (förhoppningsvis) lugnare arbetsbelastning.
IIIIIIII dagar kvar. Ha en bra vecka.


Kram,


13 kommentarer:

Kristinas oas sa...

Visst är det mycket trevligare att komma hem när det i alla fall är vårigt på trappan (till skillnad från resten av trädgården). Själv vårboostar jag inomhus, har handlat nya vårlökar till köksfönstret som doftar ljuvligt! Annars väntar jag just nu bara på den där klass 2 stormen som ska dra in över Skåne... *hu*

Marina sa...

Oj så fint du har det. Här väntar vi nu på den utlovade snöstormen. Stormar gör det redan men ingen snö ännu. Kallt är det och en klass 2 varning har de gått ut med. Hu!

Kram

Meta sa...

det finns ju bara ett aber med att pynta så tidigt att man måste komma ihåg att plocka in det över natt Här är det -5 och blåst så vi håller i hatten.
Ha en fin vecka
kram Meta

Inger sa...

Man kan nästan tro att det är vår hos dig, men sista bilden är avslöjande. Jag har precis lika soffa och det är minst lika mycket snö på min.
Kram

Helena sa...

Ja man får lattja vår bäst man kan :)
Det är kalla vindar att jag inte vågar ställa ut någonting alls :P
KRAAM från mig!

Marianne sa...

Va kul du har...håller med om att det var en vacker färg på Primulan.

Lantligt i smultronbacken sa...

Nämen vad fint du har gjort på trappan redan. Avis jag blir nu. Men vad är det för läckert där som ser ut som ananastoppen med gula blommor i? Så fint

Kram Teres

Rosor och Akvileja sa...

Helt rätt. Nu trotsar vi våren.
Väldigt inspirerande vackra bilder du visar! Åsa

Trädgården på Höjden... sa...

vilken vårfin trappa
jag tänker göra detsamma när vinden har rutit klart
kram åsa

Törnrosa sa...

Då har du fått en tilol medlem i din klubb. Jag. Men jag har absolut inte några vackra vårblommor på min trapp ännu. Gjorde som du för ett tag sedan, glömde min vita vackra julros ute en natt. Isglass, eller?
Dina bilder och dina arrangemang och dina vivor....hur underbart som helst!
Bara en snabbkommentar på rosa kitschen: ska också stå lite undanskymt för att överraska. Dock inte golfare. Men förhoppningsvis locka till lite fniss.
Kramar från Törnrosa

Zinkhjärtat ♥ sa...

Men så fint du har gjort!
Visst blir man gladare om man möts av all denna skönhet:)
Stor Kram Annelie ♥

Fullblodsekologen sa...

Vilken vacker traff att komma hem till. Jag skulle vägra att gå inomhus. Ha det fint/Annelie

Fullblodsekologen sa...

Menar såklart vacker traPP.