fredag 8 mars 2013

Blommig fredag - tema överraskning


Alla som känner vår katt Smilla vet att hon inte är den tuffaste katten i grannskapet. Vi brukar kalla henne för korven när hon ålar sig fram över öppna gräsytor efter skydd bakom en sten eller en buske. Hon är rädd för det mesta som låter. Hon ser även konstant överraskad ut när hon går förbi något. Det kan vara något som ligger på golvet och skräpar. Råkar hon gå förbi så kryper hon i hop och slår försiktigt på det med tassen. Bara utifall att ...

Nu kanske inte jag ska vara den som är den. En dag i somras när jag var ute och fotograferade i godan ro kände jag att det var någon som stirrade på mig. Börjar kika mig omkring ifall någon granne eller katterna var i närheten. Plötsligt såg jag något som rörde på sig precis bredvid mitt högra knä. Hjärtat hoppade till på mig när jag såg ett par svarta ögon 10 cm bort. 

Blev helt överraskad att där satt en liten padda som lekte arga leken med mig. In och hämtade maken som tyckte jag var en lika stor mes som katten Smilla. När jag pekade och visade var paddan höll till så gjorde den ett litet utfall. Inget stort utfall utan bara en liten rörelse. Det räckte för att jag skulle hoppa högt!!! Ingen överraskning att maken tyckte jag var en ännu större mes den här gången. 


Attackpaddan!

Andra mer eller mindre spännande överraskningar hittar ni som vanligt hos Hélena.


Kram, 


21 kommentarer:

Kristinas oas sa...

*fniss* Du har min fulla förståelse för att du hoppade högt! Just de där djurbesöken som man inte är med på kan vara lite... överraskande. Milt sagt. Ha en fin helg!

trädgårdsdrömmar sa...

Ha ha tror jag gjort som du.Dom ögonen ser ine så goa ut precis.Kram

Luna Ek sa...

Ja,de små liven. Antingen skräms de eller så är de mesar precis som vi människor är mot djuren.
Ha en bra helg! Luna

Garden of Sense sa...

Ha ha, jag förstår dig. Den där attackpaddan ser faktiskt inte snäll ut i blicken. Katten låter som vår. Han syns åla omkring här på gatorna, och flyttade ner i källaren när vi skaffade hund - för två år sedan! Rädd och långsint!

Trevlig helg//laila

Katarinas trädgård sa...

Men den ser ju faktiskt lite läskig ut, jag hade definitivt också hoppat till!
Våra katter är också ganska försiktiga av sig, men det tycker jag är bra.
Trevlig helg!
Kram
Katarina

Inger sa...

Ser rätt målmedveten och bestämd ut, undrar vad han har i kikar´n, kanske att skrämma dig...
Kram

Hélena sa...

Paddor brukar överraska mig med men det är oftast när jag gräver i rabattten och får upp en padda. Blir lika rätt varje gång :-)
Ha det bäst!
Kram Hélena

Anonym sa...

Detta är en stor bild och historien bakom det är underbara också!
Hälsningar,
Christine

AnnaHelena sa...

:-) Paddor har skrämt mig också...De är ju så stora! Och man ser dem ju oftast inte på en gång, utan blir just - överraskad!

Kram // AH

Sabelhagens Olivlund sa...

Hihi, jag gjorde precis likadant, i somras när det hoppade en groda ur krukan jag skulle flytta:)).
Ha en fin helg.
Kram Maria


Jannibele sa...

Jeg er en av de som like frosker veldig godt. Vi har massevis av dem i hagen Samboeren er så glade i dem at han klipper gresset med stor forsiktighet for ikke å ta med for mange søte små frosker på veien:O God helg!

Veronica sa...

Underbart! Jag förstår till 100% att du blev rädd! De är inte små de där paddorna och inte så söta heller! Du testade inte att kyssa den då antar jag? Så du lockade fram prinsen? Näe , såklart inte du är ju gift.... :) Snygg bild!

Ha en härlig helg!

Ingmarie We sa...

Paddan ser faktiskt litet farlig ut! Jag har några små grodor här i min trädgård. Ha det fint i helgen.

Leena sa...

Jamen, den ser ju allt lite lömsk ut. Tur du tog dig i säkerhet ... hoppas du får andra snällare grodor och paddor i trädgården som inte skrämmer livet ur utan bara äter det som de ska äta. Jag tror de är rätt nyttiga, de otäckingarna.

Ninnis sa...

Haha..förstår att du förlorade "arga leken" för dom där ögonen slår ju ingen...härlig tolkning...=)

Kram Ninni

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Villrose sa...

Så jo skikkelig lumsk ut den der! Klar til å hoppe på den som våger seg forbi ;-)

Bettina Bäck sa...

He, he! Tror man är chanslös i arga leken mot den där paddan. :-)

Gunilla sa...

Nog skulle jag hoppa till också.
Jag fick bara in, redan nu här ligger snön djup ännu men du bor ju i varmare delen av Sverige:o)

Trevlig Helg

hagen vår sa...

Hei! Jeg er også ganske lettskremt. Hvis noe beveger seg rett ved siden av meg, stopper nesten hjertet. Men padder vil jeg gjerne ha. Vi har til og med noen som går i dvale i kjelleren. Ha en fin kveld! Anne

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Nog ser den lite farlig ut ;-))Gillar att ha paddor och grodor i trädgården men de behöver inte överraska för mycket.
Fortsatt trevlig helg
Birgitta