söndag 10 mars 2013

Vårteckensutmaning - 10 mars

Känns lite underligt att börja spana efter vårtecken redan, speciellt idag när vi har fått fem nya cm snö. Men jag vill gärna vara med från början i årets vårteckensutmaning.

Inte mycket till vår här. Knappt någon bar mark - ännu mindre efter den nya snön. Men det smälter och det är väl då våren börjar.
Vårlökarna flyttar jag in och ut, ut och in. När solen lyser är det riktigt gott mot förrådsvägen. Jag och Hedvig sitter där så ofta vi hinner. Och njuter av solen som faktiskt värmer. Även om det just nu är minus sju i skuggan.
Snöutmaningen
Nu när vi har dessa mängder av snö så tänkte jag att det skulle vara kul att se hur lång tid det faktiskt kommer att ta innan alla dessa massor försvinner. Läste i tidningen i går att vi totalt fått 250 (!) cm snö här hos oss i år. Inte undra på att det känns som om man har skottat sen november. Jag tänker ta en ny bild från samma ställe en gång i veckan tills det är helt bart. Vad tror ni? Räcker det med en månad?


24 februari. Snön går upp över fönstren men det mesta har smält och ramlat ned från taket. Hoppas nu bara att de nyplanterade buskarna därunder har överlevt....


28 februari. Kanske inte syns någon större skillnad
men snön har faktiskt smält ett par dm på bara några dagar. 


10 mars. Snön är tillbaka på taken. Men det har i alla fall inte ökat sen förra bilden. Puh!
Klätterrosorna har fått skyddande vårtäcke. 

Avslutningsvis tänkte jag påminna om hur våren såg ut förra året vid den här tiden. Bilden nedan är fotade 12 mars, 2012. Känns faktiskt lite overkligt. O andra sidan hade vi ÄNNU mer snö vid den här tiden 2011 och det blev ju vår då också. 


Samma del av tomten, fotat från andra hållet.

Nu ska det bli spännande att se hur långt våren har kommit hos er andra! :)

Kram,


17 kommentarer:

Anna Vattenkanna sa...

Det var ju väldigt vad du har vinter fortfarande! Här blommar snödroppar, vintergäck, hassel och al. T o m körsbärskorneller och trollhassel...

Ett avlåååångt land bor vi i, det är ett som är säkert.

Kram

Lisa sa...

Oj kära nån så mycket snö du har ! Tänk att det kommit så mycket, och vilken skillnad mot i fjol. Ja vi har också snö, och idag rejält fruset, men det är nog inte mer än 15-20 cm här i alla fall. Men det blir nog vår i år också :-) Tur det finns vårlökar att fuska lite med så man står ut ! Ha en fin söndag
Lisa/Lisas trädgård

Kristinas oas sa...

Skönt med sol som värmer, men usch för mer snö. Hoppas det inte tar en månad tills snöhögen försvinner!

Millas Trädgård sa...

Hujjedamej, vad mycket snö. Här är krokus, vintergäck och snödroppar i full gång. Men, det är snorkallt. Inte mysigt alls och man får beskåda det inne ifrån köket.
Ha en härlig söndag!
Milla

Hélena sa...

Vet du, jag är så trött på snön just nu. Vill att den ska smälta omdelbums. Tror att det beror på att jag inte har börjat med fröerna än. Har man småplantor på gång så känns det som om våren har startat.
Jag hade inga vårtecken att rapportera idag. För ett år sen var krokusen på gång att blomma.
Ha det bäst!
Kram Hélena

Bettina Bäck sa...

Jag har också sådär mycket snö, suck. Men solen börjar värma, jag har också suttit ute i solen och solat nästippen med trevligt kattsällskap. :-)

Skaparglädje sa...

Solens strålar värmer gott och är så efterlängtade nu på våren....snösmältning är också ett härligt vårtecken.
//Anne-Lie

Charlotta sa...

Våren är en opålitlig vän, man vet aldrig när den behagar dyka upp. Det enda säkra är att den kommer och så är den alltid välkommen. :)

Ha det gott i snödrivorna. Fint med lite piff och blommor i kruka.

Paula i pörtet sa...

Hej! Jag tänk som vintrarna varierar från år till år. En klar positiv grej med en egen blogg är just att man kan gå tillbaka och se hur det såg ut och vad man gjorde för xx antal år sedan! Här har nog snön tryckts ihop ganska bra, vi har inte fått just någon nysnö. Ifjol kunde jag ta skogspromenader hela vintern, nu kan jag det bara om jag håller mig på skoterlederna.
Tack för de fina fotona

Annica Östlund sa...

Oj, fick ni så mycket snö idag. Här föll det lite pudersnö bara, som smälte bort lika snabbt som den kom.
Visst är det kul att titta tillbaka på samma tid tidigare år.
Hoppas du får en trevlig kväll!
Kram Annica

Kerstin sa...

Oj så mycket snö det är hos dej. Men nu när solen kommer så värmer den bra och då kan det ju gå ganska fort med snösmältningen. Mysigt att "locka fram" våren med lite vårblommor.

Snäckskalsdalen. sa...

Hopplahejsan, hos dig var det vinteraktigt, men man skönjer ju lite vårspår i alla fall! Skoavtrycket är ju ett typiskt vårtecken, slask och så där. Det är kul med vårtecknen när vi har ett så avlångt land. Vi har ingen snö men det känns och låter som om det är fruset minst 12 meter ner i marken (Bohuslän, kusten bor jag vid). Så det lär dröja här med.
Kul är det i alla fall och ni har så blå och fin himmel!
Agneta kram

Unknown sa...

Hej Hopp! Här var det trevligt att titta in bland alla inlägg!
KRAM Petra E
www.romantiskahem.blogspot.com instagram romantiskahem

Jannibele sa...

Så mange fine små og store vårtegn:) Her i Oslo er det ikke mye vår å spore. Minus 15 grader i morges....Men før eller siden kommer nok våren i år også! Ha en fin uke!

Viveka på Humlebacken sa...

Oj.. det ser ut som ni har långt till våren. Här är det nästan för sent att börja, snödroppar och vintergäck och till och med krokus har jag sett. Och snön är borta (peppar peppar..)

Anki sa...

Mycket snö hos dig - ska bli kul att följa din serie fram till barmark :)
Inte så mycket vårtecken hos mig heller ännu, men bara kylan drar bort så kommer det nog att gå fort.

Caroline sa...

Ojoj, det var mycket snö du har kvar, det märks att det skiljer mycket från norr till söder i landet!

Hos oss är det barmark, men kallt, så våren har avstannat här, dock lite snödroppar på gång.