tisdag 5 mars 2013

Du ska inte tro det blir sommar ...

Ja, nu är det kanske inte sommar jag är ute efter utan mer vår. Men jag försöker hålla humöret uppe och släpar mina vårkrukor in och ut varje morgon och kväll. Att solen skiner och det faktiskt är några plusgrader på dagarna gör det mycket lättare att härda ut. 
Det märks faktiskt även på kissarna att det börjar bli vår. Våran gammeltant katten Smilla vågar sig till och med ut i några minuter. Himla mysigt att få sällskap ute igen, tycker jag.
Sakta men säker smälter snömassorna. Och snart, snart lättar "arbetsmassorna". Det gör mig absolut ingenting att jobba mycket. Jag gillar det! Och det är roliga jobb men det känns verkligen som om jag har ständigt dåligt samvete för att inte hinna med det jag borde. Ja, ni vet ju hur det kan vara ... Till påsk borde det vara "lagom" med jobb igen. Och då kanske det även har blivit vår. Det vore ju inte helt fel!

Ha en fin och förhoppningsvis SOLIG vecka!

Kram,

9 kommentarer:

Elin sa...

Å, så hyggelige vårbilder du viser. Det er jammen en annen verden enn her i det snøhullet vi bor. Det er jo faktisk vår hos deg! Deilig med blomstring i pottene igjen.

Helens trädgård sa...

Låter så härligt att du kan ställa ut vårlökarna ute dagtid i alla fall.
Här är det fortfarande minusgrader dygnet runt och snödjupet närmare 90-100cm.
Men... våren kommer trots allt snart :=)

Ha det bäst!

Anette sa...

Hej trädgårdsvännen!
Förra helgen var vi till Gävle, där var så mycket mer snö kvar än här. Sedan dess har en hel del försvunnit även här. Det finns små snöfria ytor.
Fick igår höra att det blommar snödroppar i några kilometer härifrån. Snart är de nog uppe här också.
/Anette

Carina sa...

Mmmm, vår ja, dit längtar man och trängtar...men den är nog riktigt på G!
Kram

Törnrosa sa...

Härligt att ha krukor med tulpaner och andra vårblommor i. Som att låna lite i kanten av den kommande våren. Och vips, är den här. På riktigt.
Hej hopp!

Kristinas oas sa...

Så vårligt och fint! Jag måste nog ta mig till plantskolan och fixa något fint på min trappa, den ser så bar och trist ut.

Malin sa...

Ja det gäller att dra sitt strå till stacken...

Ett säkert vårtecken här är att växthusets vädringsluckorna står på vid gavel på dagarna nu när solen "steker". Som om de vinkar till mig!
Håll ut!

Vi ses
Malin

Annica sa...

Vad duktig du är som bär krukorna in och ut, jag avvaktar ett tag till för jag skulle antagligen glömma att ta in dem en kall natt.
Jag försöker få igång en vårteckensutmaning (liknande den Humlebacken haft tidigare år), om du är intresserad kan du kika in hos mig: http://www.annicaostlund74.blogspot.se/2013/03/varteckensutmaning-2013.html
Jag tycker det är så mysigt att se vårens framfart från syd till nord under dessa intensiva vårveckor =)
Kram Annica

Grön skön passion sa...

Åhh! Tulpaner..med blommor:-)
Jag är överlycklig för mina snödroppar som nyligen har kommit fram ur snön.

Kram / Therése