lördag 15 december 2012

Trädgårdsåret 2013 kan börja

Så var det gjort. Första fröbeställningen är lagd. Trädgårdsåret 2013 kan börja. Och det är faktiskt strax dags att sätta igång. 17 dagar kvar sen flyttar jag ut i vinterförvaringen och börjar så.
Först ut är minipenséer. De sår jag på nyårsdagen. Ändå brukar de inte börja blomma förrän till midsommar. Men det gör inget. Brukar så ganska många frön av varje sort så att det går att riktigt frossa i dem.
Jag brukar köpa en eller ett par nya sorter varje år och ser alltid till att samla fröer från de tidigare. På så vis blir det bara fler och fler fröer och fler och fler sorter. Dessutom smiter de alltid och frösår sig själv lite överallt. Irriterande, tycker kanske vissa. Charmigt, tycker jag.
Årets nykomling blev 'Frosted Chocolate' från Rara Växter. Tycker den är ursöt i sin brunröda färg med vita teckningar och gul mitt. Kommer passa perfekt i terracottakrukot och zinkbaljor.
I morgon är det tredje advent. Sen är det bara tre arbetsdagar kvar innan jag och M åker till Stockholm. Operabesök, hotellfrukost och lite julshopping står på agendan. Myyys!

Ha en fortsatt finfin kväll!


Snöiga hälsningar,

9 kommentarer:

Marina sa...

Oj så många fina!
Ja, efter jul och nyårshelgen är det fullt fokus på nya odlingssäsongen med fröer och allt.
Men nu, först tredje advent.

Kram

Ulrika sa...

Vad härligt att det snart är dags, underbart att kunna frossa i en massa egna penseer. Jag har sått nåt år men tycker dom tar sån tid på sig så jag köper ändå i slutändan och så har jag inte så mycket plats! Du verkar ha den perfekta platsen för sådd! Berätta och visa gärna mer sen!

Kram Ulrika

Leena sa...

Vilka vackra små penséer! De på översta bilderna är bara så underbara, blir så sugen på att prova. Jag har inte beställt fröer än men det ska bli snart. Dock är jag inte storodlare som du men det verkar bli mer och mer för varje år ...
Ha det gott!

carinaon sa...

Vilka vackra penseer! Det är härliga blommor och de är tacksamma också.
Ha en skön söndag,
Carina

Helens trädgård sa...

Ja, nu är det inte länge kvar innan den stora 'frösåddardagen' är här.

Många vackra Penseér och nyheten 'Frosted Chocolate' var superfin.

Natti, natti!

Tant Otteskrufv sa...

Härligt när man kan frossa i dem! Jag köpte plantor för 3:- styck en sommar, gissa om det blev marktäckare i rabatterna :)Hoppas er huvudstadstur blir precis så skön som ni vill och att resan inte störs av snöandet. Glad advent!

Fröpåsen sa...

Det låter underbart att snart börja så igen! Frosted Chocolat skulle passa perfekt till vårt tegelhus... Hoppas ni får fint på er resa. Hälsningar Maria

Isas Trädgård sa...

Hej Anna-Karin !

Åhh så härligt att så egna små ljuvliga penséer .. måste kännas speciellt när de sedan börjar blomma !
Ha det så trevligt i Stockholm !!
Kram/Isa

Inger sa...

Tidig säsongstart, skönt. Vilken mysko färg på 'Frosted Chocolate', fin på sitt sätt, men jag vet inte om jag gillar den.
Kram