söndag 16 december 2012

Tomma burkar och knarkiga skålar

Så här i adventstid så brukar jag fylla huset med vita hyasinter, vita ljus, mossa och zinkbyttor. Men i år vill jag ha färg. De vita hyasinterna har fått sällskap med blå. Zinkbyttorna är utbytta mot färsprakande teburkar och knarkiga dessertskålar.Dessertskålarna är inropade på en bondauktion för ett par år sedan men har inte riktigt kommit till användning tidigare. Skålarna har precis allt. De måste vara det avskalade vita inredningsmodets absoluta motpool. Varje skål har en egen färg, gulddekor, porslinsrosor och fuskädelstenar. Som jag gillar de där skålarna!
Gillar också de fina burkarna som Kusmi har till sitt te. Sparar dem alla och fyller dem med nytt te. Men nu var de påpassligt tomma och fick därför ett extra liv som blomkrukor.
Ju mer färg desto roligare. Tomteröda amaryllisen tillsammans med lika röd gotteskål. För att inte gå loss fullständigt på godbitar än så ligger det julkulor i gotteskålen som glittrar ikapp med juleljusen.
Men vad vore skålar, julkulor och burkar utan dessa hyasinter? Gillar, gillar dem så mycket! Doft, färg och form. Egentligen behövs inte mer julpynt än hyasinter och kanske lite mossa.
Vill slutligen passa på att påminna om att det fortfarande går att önska en låt och skänka en slant till Musikhjälpen. För att barnen i slummen har rätt till rent vatten!

Ha nu en riktigt skön tredje adventskväll!

Kram,

7 kommentarer:

Meta sa...

Vore kul med färgade hyacinter men se det går inte, kan på sin höjd ha de vita med svag doft.
Allergi är inte alltid så kul om det är det nån gång.
Men du ha en fin söndagskväll
Kram Meta

Veronica sa...

Samma sak här :( Doft-allergiker! Men de är fina att titta på! Speciellt i lite roliga, knäppa krukor :)

Kram

none sa...

Que decoração maravilhosa,amei cada detalhe,amo o rustico,as taças belissimas,as latas...sua decoração esta maravilhosa.
Bjs
Deusa
vasinhos coloridos

Inger sa...

Hej Anna-Karin,
så glad att jag lyckats inspirera dig! Gillar dina juldekorationer jättemycket.
Kram

Anna Vattenkanna sa...

Så fint du har det i din djupa, härliga fönsterkarm med alla burkar och blommor och ljus. Plåtburkarna är så fina!

Kram

Hélena sa...

Så fint det är med hyacinter och jag älskar dina arrangemang. Jättevackert!
Ha det bäst!
Kram Hélena

Torill sa...

Koselig/Mysig! Ønsker deg god jul :-)