onsdag 5 december 2012

Svanesång

Häromdagen var det ett himla liv när jag klev ut genom dörren. Det var ett gäng svanar som hade bestämt sig för att dra söderut. Antingen var de oroliga för de annalkande snöstormarna eller så ville de bara byta vattendrag  Vad det än var så deklarerade de högt och tydligt att nu var det dags. 
Vet bestämt att jag har sett svanar här utanför oss under precis hela vintern. För visst är det väl så att svanar stannar över hela vintern? Inte flyttar de på sig?
Roligt var det, hur som helst, att fånga dem med kameran i flykten. Jag brukar inte vara så snabb på sådant annars. Ögonblicket passerar och så står jag där och svär lite mumlande för mig själv. Lättare med blommor och blader som håller sig på sin plats... ;)

Ha en finfin kväll!

Kram,

10 kommentarer:

Villa Ryttarängen sa...

Häftigt! Jag håller med, det är lättare med blomstren..Kraaam Pia

Anette sa...

Svanar får nog betraktas som flyttfåglar här. Det kan hända att några övervintrar någon gång.

Om sångsvanarna brukar min fågelkunnige ingifte morbror säga att -"sångsvanen lämnar oss sist, med snö på stjärtfjädrarna, återkommer först medan snön ännu är kvar".

En dimmulen morgon hade jag ett streck 10 m ovanför mig, rakt igenom trädgården kom de, in från dimman och tillbaks igen. Magiskt!

/Anette

Veronica sa...

Svanarna försvinner ifår de vanliga sjöarna men brukar samlas i skaror i rinnande, strömmande vattendrag.... på strömmen i Stockholm blandannat. Men det är nog så att många flyttar! Ser häftigt ut iaf ;)

Anonym sa...

Hej kikar in här och njuter av alla vackra bilder! Ha en underbar kväll! Kram Nina

Tant Otteskrufv sa...

De flög över oss också, sångsvanarna. De vanliga knölsvanarna sjunger inte så där vackert när de flyger mot öppet vatten. Vackert men lite vemodigt, nu kommer vintern.

Bettina Bäck sa...

Häftigt! Och fina bilder blev det också! Nog ser man väl svanar vid öppet vatten hela vintern? Du får fixa uppvärmd svanpool helt enkelt, så får du hela skocken i trädgården. :-)

Grön skön passion sa...

Tur att de talar om att de kommer så man hinner se vart de är:-) Vad jag hört och tror är att sångsvanen flyttar och knölsvanen stannar. Är inte helt hundra men jag tar sångsvanen som ett av de första vårtecknen när de återkommer.

Kram / Therése

Hans sa...

Svanesång, så vackert.
Här i norr finns endast Sångsvan, några knölsvanar har jag aldrig sett här.
Sångsvanarna lämnade Norrbotten i slutet av oktober, kanske de är dessa som flög förbi din trädgård nu?

Ha det fint.

Katarina sa...

Så fina bilder på svanarna!

Fröpåsen sa...

Det blev jättefina bilder! Och svanar brukar man ju se när de glider runt i vattnet, märklig form de får när de flyger. Hälsningar Maria