måndag 3 december 2012

Månadsbilden december 2012

Jag fick verkligen vad jag önskade mig i fredags. Och mer därtill. :) Ja, snö alltså. Ville ju bara ha mera, mera i fredags när det började snöa. Och snöa har det gjort. Gissar att vi har fått en 3-4 dm. Så jag är ganska nöjd. För nu i alla fall.

Jag gissar dock att våra stackars småfåglar inte är riktigt nöjda just nu. Snöstorm i helgen och -22 idag. Gäller att se till att de har något att äta.
Bilden är tagen genom köksfönstret. Ganska skönt att ha valt en vinkel på månadsbilden som går att fota inifrån en dag som denna. 

Min absoluta favorit bland våra småfåglar är domherrar. Tänk att vi har fåglar som ser så exotiska ut. Speciellt nu mot allt det vita. 
Även om honan är mer återhållsam i sina färger så är teckningarna himla fina. Hon ser ut att vara målad med stora jämna penseldrag.Vi har ofta gott om domherrar. Men även pilfinkar, steglitser, sparvar och så klart talgoxar och blåmesar. En av mina favoritsysselsättningar vintertid är att sitta i köksfönstret och titta på de vackra fåglarna.
Vad gillar ni att göra så där extra mycket den här tiden på året?

Kram,

4 kommentarer:

Lantligt i Smultronbacken sa...

Den är verkligen superfin domherren. Man ser den så tydligt med den röda magen. Sen har jag börjat gilla hackspetten också, alltså utseendet, inte allt den förstör:)

Här bakas det för fullt, men det var väl iof ingen nyhet kanske. Annars gillar jag att mysa ner sig med glögg i soffan och en bra bok till kvällen. En och annan julmarknad också men nu måste vi invänta lite mildare väder så att man inte riskerar att bli ståendes någonstans efter vägen. Det var -27 här på fm. Burr

Kram Teres

Almbacken sa...

Åh, domherrarna är dom finaste. Tyvärr kommer dom bara fram här när det är riktigt sträng vinter. Fina bilder!

Men så glad och stolt jag blev när jag läste din kommentar hos mig. Tänk att min trädgård kan inspirera så.

Kram, kram
Maria

Helens trädgård sa...

Oj, så mycket snö ni har!
Här täcker det precis marken så det blev lite ljusare ute.
Men det är nog bara en tidsfråga innan det vräker ner även här och det blir meterdjupt... precis som vanligt.

Domherrar är också mina vinterfavorit fåglar.
Ser att du har gott om trevligt besök runt ditt mathotell :=)

Ha det bäst!

trädgårdsdrömmar sa...

Brukar också kolla fågellivet genom köksfönstret.Önskar att vi fick lite mer Domherrar.Kommer bara någon enstaka när det är mycket snö och kallt.MVH