tisdag 21 december 2010

Islykta med en tvist

Hej alla fina!

Hur har ni det? Har julstressen tagit över? Hoppas ni har en fin dag. Jag hoppas den här dagen blir bättre än gårdagen. Vi har en liten, liten uppförsbacke upp till vår tomt och jag lyckades inte ta mig upp igår när jag kom hem. Det var oplogat och jättehalt så hur jag än försökte så hamnade jag längre o längre nere i diket. Tillslut satt jag helt fast och kom inte ens ut genom bildörren. En snövall satte stopp. Så det vara bara att försöka krypa ut på passagerarsidan och invänta bonden som sköter snöröjningen. Behöver jag berätta att humöret inte var på topp... ;)

Jag jobbar sista dagen idag innan jul. I morgon kommer lillebror och det är dags att göra julgodis i massor. Tack för alla finfina tips på läckerheter. Tänker nog sno några av era recept ... ;) I morgon är det också dags att prova Dunderglöggen som jag fick recept på ifrån Mimmi på Mimmis Mammaliv. Se receptet här.
I helgen gjorde jag islyktor i gamla sockerkaksformar. Två av dem läckte visade det sig ... så de blev inte så snygga tyvärr ... I den som höll hade jag lagt en tvistad kvist med murgröna, några torkade vita rosor och några torra pelargonblommor. Även om det inte syns så bra på bilderna så blev det ganska fint.


Idag är lyktorna begravda under 3 dm snö ... fint ... ;)
Kram,

7 kommentarer:

Mamma Mimmi sa...

Vågar lova att du inte kommer att bli besviken på glöggen om den smakar något i närheten av vad vår gör. Den är ljuvlig.

Islyktorna i sockerkaksformar var en genialisk idé - jag lyckas aldrig med dem som ska balansera i stora hinkar. Kram M

Carro's Blogg sa...

Ja detta med allt snöande sätter sig verkligen på humöret, det känns som om alla mina helgplaner gick åt stöpet pga snön. Man ger sig inte gärna ut med bilen om man verkligen inte måste.

Kul ide med islyktor, verkligen superfin!

lisa sa...

Så fina lyktor du gjort, läckert med lite pynt i. Jag fryser också in i alla möjliga formar just nu. Favoriten är en sockerkaksform som är ett hjärta. Synd att det snöar så hiskeligt bara. Ha en fin jul
Lisa/Lisas trädgård

Katarinas trädgård sa...

Men stackars dig, sitta fast i diket, usch, usch! Det finns ju betydligt roligare saker att göra i julveckan...
Jättefina islyktor! Jag gjorde en, men precis då blev det nollgradigt här så den sjönk ihop och sedan frös den fast i trappan... Jag får ut och testa igen!
Ha det bra!
Kram
Katarina

Unknown sa...

Blir alltid så himla sugen på att prova en sådan där lykta när jag ser dem, ...men det har ännu så länge inte blivit av..som så mycket annat..
Gillar att man kan fylla dem med vackra växter.
Ha det gott!
Camilla

Unknown sa...

Hej! Åh, jag känner direkt att jag måste göra islyktor i kakformar. Det får det bli till jul! Superfint! Hoppas det går bättre än förra gången jag inspirerades av dig och skulle göra mossbollar... Kram

♥Zink & Vita ting♥ sa...

Vilka underbara islyktor!
Kanske borde ta och göra ngt liknande!
Förstår att humöret sviktade i snön!

Hoppas att ni får en mysig dag i godisbaket!
Kram Mimmi