söndag 4 december 2011

Lek med is

Hoppas ni har haft en skön helg. Jag sitter trött, men nöjd, i soffan efter en hel helg på julmarknad. Egentillverkat örtsalt, badsalt och julsenap stod på mitt bord och jag sålde nästan helt slut så jag får vara nöjd.  Äntligen börjar julkänslorna infinna sig. Härligt!
Idag tänkte jag tipsa om Hillevis (Tankar från trädgårdsmästaren) fina initiativ! Hon har tillsammans med andra toppenbloggare samlat en massa bra pyssel på ett ställe. Mitt lilla bidrag (förutom dem jag redan ha lagt upp) är ett busenkelt, men ganska snyggt, utomhuspynt. Det är helt enkelt det översta lagret is i några kvarglömda vattenhinkar som jag smält ett hål i och trätt upp på tråd. Upp i äppelträden med dem och ... Voilà!
I de här plusgraderna blir inte isplattorna långvariga utan smälter snabbt bort. Men det gör ju inte så mycket - då kan man bara göra nya ...
Ha en finfin vecka!

Kram,

12 kommentarer:

Tankar från Trädgårdsmästarn; Hillevi sa...

Men shit så snyggt! Det var väl nästan det vackraste tipset hittills! Enkelt, och helt gratis. Just the way we love it!

Ha det gott, och tack för finfin länkning både där o här! kramkram H.

Lisa sa...

åh , det var underbart vackert och så enkelt att få till. Jättebra tips ! Kram
Lisa/Lisas trädgård

Hélena sa...

Vilket underbart tips! Ska kommas ihåg när frosten väl infinner sig... här är det fortfarande plusgrader.
Ha det bäst!
Kram Hélena

Odlarlust sa...

Superfina trädgårdsprydnander! Dem ska jag försöka mig på :-)

Hans sa...

Så enkelt och så snyggt! Detta måste testas här i Norrbotten där vi i normala fall har minusgrader i ett halvår innan vårens varma vindar gör entré. I år är här varmare, men nu är det kallt igen med lite snö på marken.
Ha en bra dag.

Karolina sa...

Jättefint!!!

Lyckans lilla hus sa...

Riktigt läckert! Hoppas kylan kommer snart nu då... Jag älskar ju foton där man kan se vackra skiftningar och detaljer så som i dessa med vattendroppar, iskristaller och allt! Kram Marie

Vita rosor och förgätmigej sa...

Åh, vad fiiiint! Det ska jag absolut också göra här hemma. Ungarna kommer att bli till sig i trasorna! ;)

Visst är det kul med julmarknad! Jag är helt såld på det hela fast jag var helt slut efter tre veckors hårt slit. Kommer jag helt klart att göra om till nästa år! Såååå synd att vi inte bor närmare varandra. :(

Kram på dig vännen!

/ Anna

Lotta sa...

Åh vilka underbara isplattor. Nu påstår man att det ska närma sig nollan här nere i Skåne också, så kanske vi får en skymt av lite is... då åker den upp i träden direkt!
Kram

Godastunder-tokigaidéer sa...

Super fint och så vackert. Dina bilder är underbara och såklart måste detta testas.

Kram Anna

Ann-Cha sa...

Vad fint!! Det där tipset tas tacksamt emot och kommer att användas :-).

Kram på dig!

TrädgårdsPrinsessan - Annika sa...

Vilket bra tips! Enkelt och snyggt precis som man vill ha det :-) Även talgbollshjärtana var fina och praktiska!

Ha det gott!
Annika