tisdag 27 december 2011

27 december och det är 5 grader varmt ute

Vilka nätter vi har haft!!! Ordentlig storm. Tur att det har blåst från "rätt" håll. Hade det blåst nordan är frågan om huset hade stått kvar ... ;) Nu gick det relativt bra. En grindstolpe har vridit sig ur led av vinden, så nu kan vi varken öppna eller stänga grinden, och en kär lykta har flygit iväg och fått glaset krossat. Men det är nog inget som inte går att fixa. Hur har det gått för er? Hoppas inget allvarligt har hänt.Julefrid
Julen spenderades, som för många andra, med när och kära och alldeles för mycket mat. En fördel att fira jul på annan ort är att kylen inte blir helt fullproppad med matrester som "måste" ätas upp. Det lilla vi hade är redan slut och nu står lättare mat på menyn.I fönstren är det fortfarande julfint. Snyggingen 'Benfica' har precis påbörjat sin andra stängel. Tycker det är en riktigt julig amaryllis med den djupröda färgen. Ute är det över fem grader idag och helt grönt.

Värmebölja
Visst känns det väl inte som att det är december? På lilla vändan med kameran idag blåste det ljumma vindar. Letar jag lite i trädgården hittar jag blommande växter både här och där.
Kanske hinner jag se julrosen blomma i år. Känns som om det är nära nu. Penséer och nattviol blommar fortfarande och tulpanerna är på väg upp. Underligt.
Ha en fortsatt finfin och förhoppningsvis stormfri vecka!

Kram,

9 kommentarer:

Lyckans lilla hus sa...

Stormvindar runt knutarna får en att känna sig bra liten...jag har varit vaken i 2 nätter i oro över mitt kära växthus, men det har gått bra! På lunchen idag var jag ut en stund, och det är en vårkänsla man får... i december?! Men åh, vad jag längtar nu...;). Kram på dig! //Marie

Helena sa...

Ja nog är man förskonad från stora skador o sömnen kan man ju ta igen förståss.Men sliten känner jag mig blir slut i huvudet av all blåst...
Det är bara att komma igen :-)
Lite vår känsla är det i dina bilder idag nog känns det lustigt...
KRAM från mig!

Hélena sa...

Det ser precis likadant ut i mina rabatter. Alla tulpaner jag satte för ett par månader sedan är på väg upp. Jag undrar lite vad som händer om de kommer längre och vintern slår till. Är det kört för säsongen då? Nåja, ingen idé att oroa sig. Vi får väl se om tulpanblomningen blir rekord tidig i år.
Ha det bäst!
Kram Hélena

Villa Ryttarängen sa...

Blåsten är jobbig men solen och ljuset känns OK. Penseér och tusensköna blommar hos mig så lite konstigt är det allt. Fina underbara fönsternisher du har. Kram Pia

Tant Otteskrufv sa...

Ja, visst känns det knasigt med knopparna.Vindarna här har låtit mer än skadat. En lykta utan lock och en släppt presenning är allt vi råkat ut för. Tack och lov att grannarna inte hade något löst som blåste in i växthuset!

Sabelhagens Olivlund sa...

I natt har det blåst rejält, men ingen skada skedd. Vinden ligger på vårt sovrumsfönster så det är svårt att sova. Åh, vad underbart med knoppar!!! Min julros är på väg. Vi hade 9,4° kl 23.30 i förrgår kväll!!! Sedan var det 7° på morgonen. Kan detta gå vägen??
Kram

Linda sa...

Jeg er ikke hjemme...vi dro på fjellet og koser oss med ski og snø. men gjett om jeg er spent på hva dagmar har stelt istand hjemme... men det man ikke vet...enn så lenge iallefall...

Hundliv sa...

Hej, kikar in i bloggen som inspirerar precis som vanligt. Läste inlägget om den upphöjda rabatten och skrev om det i mon blogg då jag tycker att det var ett super tips inför vårens trädgårdsarbete för fler än mig själv :)
Gor fortsättning på julen!

Lotta sa...

Jag har läst i kvällstidningarna vilken dramatik ni haft där uppe. Tur inte huset flyttade någon annanstans! Här nere blåser det ju konstant men tack och lov inte i närheten av era sekundmetrar. Jag kan bara hålla med dig om vinterkänslan. När som helst tror man sig skåda en blommande snödroppe, bland campanula och penséer som inte gett upp sen i höstas!! Galet!!
Kram och God fortsättning