tisdag 23 augusti 2011

Skuggspel och en efterlängtad nypremiär

Jag har haft två små plantor av stockros i säkert fyra år. Det har bara kommit blad - utom förrförra sommaren då en av plantorna fick en endaste pyttig blomma. I höstas flyttade jag på dem för att de inte passade färgmässigt  på sin plats. Och i år! I år kommer det mängder, mängder av knoppar och de är riktigt ståtliga och långa. Extra kul efter sommarens Ystadsemester då det växte stockrosor mellan varje gatsten.


Än har det inte alla slagit ut - men snart så ...Jag har sett att det kommer en svart, en röd och en ljust gul. Men visst är det väl ändå så att stockrosor är bienner?! Eller har jag helt missuppfattat..? Eller är det så att de måste blomma innan de dör? Hur som helst är jag himmelens glad för mina stockrosor. Bilder på blommorna kommer en annan dag.På fredag börjar Trädgårdsfredag igen! 21.30 på SVT2. Glöm inte!
Bilden lånad från svt.se

Kramar!


8 kommentarer:

Annelie sa...

Oooooohhhh, härligt skuggspel.
Jättefina bilder.

Kram

Tant Otteskrufv sa...

Så kul med skuggan! Lika snyggt som växten själv. Jag vet att det finns de som stannar fler än två år, men om det är pga gynnsamt läge eller om det är en specifik art har jag ingen aning om.

Leena sa...

Grattis till dina stockrosor! Så kul att det kommer så mycket blommor. Det är en önskeblomma hos mig också, ska prova en gång till (har gjort det en gång tidigare med klent resultat).

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Vad kul med stockrosorna!! Vad jag förstått är de flesta tvååriga. Men precis som många tvååringar kan de bli näst intill perenna. Gällande stockrosor är jag rätt säker på att det finns sorter som är perenna. Mina är det. Åtminstone de gamla. Jag tror att den perenna varianten är enkel i blomman. Fast tror jag inte att alla enkla stockrosor är perenna dock. De jag köpte på trädgårdsmässan förra året som var i alla möjliga färger och dubbla, syns inte ett tecken av i år..... Hade nästan förväntat mig det, men icke.

Viiilken fin korg du gjort!! SÅ glad hon måste ha blivit för den. Tack så hjärtans igen för de fina presenterna!!

Kram
Charlotte

Johanna Stålros sa...

Jättefint, snyggt med skuggan. Kram Johanna

Unknown sa...

jag har aldrig lyckats med stockrosor... tror att jag inte känner igen dem på våren och gallrar bort dem som ogräs...
eller så vill de bara inte komma upp...
ska bli spännande att se dina stockrosor i blom
kram
susanne

Sabelhagens Olivlund sa...

Vilka härliga skuggor! Grattis till Stockrosorna, de kan fröså sig på platsen och därför bli fleråriga.
Maria

Unknown sa...

Spännande skuggor dina Stockrosor bjuder på.
Ha en skön kväll!
Camilla