tisdag 16 augusti 2011

Blandade augustibilder

Det har börjat summeras en del på bloggarna. Dags att göra bokslut över sommaren. Jag tänkte visa upp några blandade augustibilder. Maken tycker att jag ska fota mycket för att se sen i vår att det minsann inte får plats fler plantor i de rabatter vi har ... Tur då att jag har planer på fler rabatter. Många planer!


Årets två små projekt var början av rosrabatten och doftrabatten (den som syns längre bak mitt i bild). Rosrabatten ska så småningom växa samman med den längst till höger och bilda en halvmåne.


Även fast jag började plantera i den nya rabatten så sent som i juli så är den nästan full redan. Här ses vackra 'Troika' i full blom.


Där rabatten slutar till vänster ska det bli ett valv som rosen 'Aloha kordes' ska kunna klättra på.


Doftrabatten är jag väldigt nöjd med. Den hjälper till att dela av till medelhavshörnan som skymtar längst bort i bild.


Även Silverrabatten, som gränsar till medelhavshörnan, är ordentligt frodig. Även om det just här växer lejongap och det borde bli en lucka till våren ...


Hela Silverrabatten från en annan vinkel. Den ska jag bredda en aning så att det inte blir så svårvattnat där det är upphöjt.


På altanen finns det förstås alltid plats för fler växter ...Precis som i det senaste projektet. Den upphöjda rabatten med den lilla stenmuren. Den är början på en lite större skuggrabatt. Ett eget inlägg om den kommer senare.

Nu har arbetsveckan och rutinerna infunnit sig. Precis som vanligt. Känns ganska skönt tycker jag. Hur har ni det med rutinerna?

Kramar,

11 kommentarer:

Johanna Stålros sa...

Så fina bilder från ditt bokslut;) Här finns det inga rutiner än, har semester i två veckor till....Kram Johanna

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Hrmmm.... så där får jag väl ändå säga.... Med barnen på sommarlov en vecka till och en slags överrumplande faktor av att börja jobba igen... gör att jag inte riktigt hittat tillbaka till rutinerna :-))) Men jag sitter och jobbar nu... Haha..... eller ja, nu är jag ju förvisso och hälsar på dig här :-)))) Det blir jobb hela kvällen. Det är både för och nackdelar att jobba hemifrån.

Vad snygg den är Troikan. Har skaffat en liknande ros. Såg nu när jag konsulterade 'arkivet' att den heter Kalmar Castle. Fram för fler rabatter... HEJA!! Vad otroligt fina dina vita lejongap är där i rabatten.

Kram
Charlotte

Helena sa...

Härligt med en lucka till våren :-)
Ja du rutiner jag är motståndare till dom första jobbveckan.Nu är jag inne på den andra o nu känns det skönt med rutiner ha ha det svänger fort!
Vad härligt det ser ut med dina röda dynor :-)
KRAM från mig!

Unknown sa...

Å så fint du har det, farger og blomster ,grønne plener og frodig ja sensommeren er veldig fin tid det også ,Marit.

Sabelhagens Olivlund sa...

Jag gillar verkligen din trädgård och fina rabatter! Ser så mysigt och välordnat ut. Fina färger som harmonierar med varann.
Nja...rutinerna har inte satt igång riktigt ännu... jag jobbar min andra vecka och sonen och sambon är lediga en vecka till. Förra veckan gick bra att jobba även om man var uppe lite längre på kvällarna, men nu är jag trött känner jag;)). Hur ska det gå hela långa hösten och vintern...:)).
Kram Maria

Landbohaven sa...

Jeg kom lige forbi din blog.
Hvor har du en smuk have og mange skønne blomster.
Tak for rundvisningen.

Eva-Lotta Persson sa...

Rutiner har jag inga just nu, då jag är sjukskriven. Fast jag önskar att jag var frisk och hade rutiner... Vilka fantastiska rabatter du har med såå fina blommor. Ta mycket kort så får maken se att det finns plats för fler rabatter :) Och alltid finns det luckor i befintliga rabatter, eller hur! Må så gott, kram Lotta

Anonym sa...

Så fint du har det, och som ni har jobbat i sommar! Gillar din stil! Här vill rutinerna inte heller riktigt infinna sig. Ungarna är uppe för sent, som de vant sig vid att få vara i sommar, och när de äntligen somnat nattsuddar jag vid dator = väääldigt trött på jobbet... Hoppas det blir ordning på torpet snart! Kram Hanna

Unknown sa...

Oj, vad det växt på bra hos dig. Gillar speciellt silverrabatten..
Ha det bra!
Camilla

Anna Vattenkanna sa...

Roligt med summeringar...och bra att ha i arkivet. Jag tycker att ditt faluröda plank är så vackert som bakgrund till växterna. Och så fint det vuxit i sommar...din silverrabatt är verkligen härlig!

Kram Anna Vattenkanna

Sophia Callmer sa...

Rutiner är jag tvungen att ha även på sommaren ( frilans), men de blir annorlunda eftersom barnen har sommarlov.
Ser ut som det varit en fin sommar i din trädgård och kommande projekt låter roliga. Här har det regnat sjukt mycket, det gör att mycket växt på ett helt annat sätt än det var tänkt, så några summeringar är svåra att göra eftersom min lätta sandjord brukar medföra ökentorka stora delar av sommaren.. kram Sophia