torsdag 11 augusti 2011

Mandelmanns trädgård

Under vår skånevecka lyckades jag få med mig mina reskompisar till Rörum och Mandelmanns trädgårdar. Jag lovade dem fika medan jag gick loss med kameran i trädgården.


Mandelmanns trädgårdar är ett ekologiskt jord- och skogsbruk. Här finns kor, får, ankor och höns och grisar som ingår i det ekologiska kretsloppet. Efter skörd kommer hönsen in och plockar rester och insekter och därefter tar grisarna över och bökar runt jorden. Därefter är det bara att plöja och sätta i gång med ny sådd. Underbart och hållbart i mina ögon. När vi var där var det blött, blött och mycket hade regnat sönder eller helt enkelt förfallit. Tyvärr var inte heller caféet öppet (vi var där fel dag) så mina kära resenärer kände sig nog snuvade på kaffet. Men jag njöt. Så himla kul att få gå runt bland allt vackert som man bara har sett på tv tidigare. 


Täckodlingen med fårullen, päronkvitten, mängder av spännande träd, frodiga grönsaksodlingar, underbara gurk- och tomatväxthus. Det måste vara meningen med livet att bo så här. Och att orka ta utmaningen. Jag är inte säker på att jag skulle våga ...

Bilderna går att förstora. Klicka på dem om ni vill se detaljer.  Kram, 

7 kommentarer:

Johanna Stålros sa...

Helt underbara foton, åhh vilket ställe....kram

Landbohaven sa...

Jeg kom lige forbi din blog.
Gode billeder.
Tak for rundvisningen.

Carolina sa...

Underbart!

Meeeen typiskt, vi åkte förbi igår för att vi bara trodde det var öppet fredag-söndag.

Nu har vi en anledning att åka tillbaka ;)

Katarinas trädgård sa...

Du fastnade för sammaa del av Sofiero som jag, visst är det vackert med den gröna stommen och det lila och vita, mmm! Men jag är nog lite mer uppmärksam på buxbomssjukdomen, för jag såg fler sjuka partier när jag var där, suck...
Men varför kom du inte till Lund och hälsade på när du var i Skåne?!
Undrar
Katarina

Anna Vattenkanna sa...

Lyckliga växter och lyckliga djur (det är bara att kolla på dem du visar) och lyckliga människor - detta måste vara det livet går ut på.

Beundrar liksom du sådana som vågar att ta steget fullt ut och satsa... såg ett fint program i går om ett bondepar som också levde enligt den principen...mycket slit, mycket arbete såklart men frihet i hjärtat.

Kram Anna Vattenkanna

Unknown sa...

Åh, vad härliga bilder du visar därifrån. Javisst, måste det vara meningen med livet, men jag håller med dig... skulle man våga, orka, vara tillräckligt uthållig?
Kram, kram

Mamma Mimmi sa...

Förra året fick vi samma upplevelse som ni med regn, snål låst och ett stängt café. I år prickade vi in perfekt väder, grönska och den ljuvliga trädgårdstallriken från köket. En helt annan värld, även om jag blev förälskad redan första gången. Tror helt enkelt att ni får sikta söderut igen i framtiden. Mitt Skåne är ju alltid värt ett besök!