onsdag 24 augusti 2011

Sensommarromantik

Jag har tidigare mest visat alla färgklickar som finns i min trädgård. Men jag lovar. Det finns blommor även i den mildare färgskalan. Allt är inte orange, rött eller gult. I dag visar jag de lite mer tillbakadragna skönheterna.

I lavendelhäcken växer det slingerkrasse, Tropaeolum majus. Blev så inspirerad när jag var på Monets trädgård. Men jag har valt en annan sort än de mer vanliga röda och gula. Den här sorten heter 'Milkmaid'. En annan sommarblomma som jag frossar i i år är lejongap, Antirrhinum majus. Här ser ni sorten 'Azalea flowering white'.


Två andra sommarblommor som jag njuter av är tobaksblomman, Nicotiana x sanderae F1 'Avalon Appleblossom' och självklart alla dessa luktärtor, Lathyrus odoratus. Här är 'Blue Ripple' och 'Chatsworth'. 


I våras sådde jag riddarsporren, Delphinium hybridum, ‘Magic fountains white’. Redan nu blommar den med ljuvliga blommor i vitt och grönt. Den ska tydligen inte bli så hög vilket är bra eftersom det ofta blåser här hos oss.


Ytterligare två sköna damer är rosenskärorna 'Double Click Snow Puff' och 'Daydream'. 


Mina dahlior går mest i starkare färger. Men här är en som har flera år på nacken och har en lite snällare färgsättning. Söta 'Jessy' har slagit ut med sina bollformade blommor. 


Avslutningsvis kommer två riktiga favoriter. Vitlysingen, Lysimachia clethroides och de liljeformade blommorna på funkian 'Reversed Patriot'. Ni vet väl om att funkians blommor står riktigt länge även som snittblomma. 


Snart är det helg igen ... ;)

Kramar,


9 kommentarer:

Gunilla sa...

Vilka otroligt fina blommor och du måste verkligen ha tumme med frösådderna.

Jag ser i ett inlägg från i januari att du tänkte så Porslinsanemonen.
Hur gick det? jag är på jakt efter en planta. Eller är de lätta att fröså?


Ha det gott
Gunilla

Johanna Stålros sa...

så många vackra blommor du har, synd att de snart är överblommade. Kram Johanna

Anjas Hill sa...

Vilka ljuvliga blombilder!Den där rosenskäran Daydream'är ju helt bedårande! När det gäller sommarblommor är nog rosenskäran en av 'måste'blommor./Anja

Hem och Harmoni Marie sa...

Underbara bilder på underbara motiv.. Nästa år måste jag nog plantera lite dahlior.. saknar dom i min trädgård nu.
:)

Kram Marie

Mia sa...

Din blomsterprakt är utan ände, hela tiden en massa nytt och vackert. Så mycket du har! Vitlysingen tycker jag extra mycket om, sprider den sig eller håller den sig på plats?
Ha det fint :)

Sabelhagens Olivlund sa...

Men vilket vackert lejongap, nu blev jag lite kär;)). Så många vackra växter du har, jag har skrivit upp flera av dem på min "vill ha" lista för nästa år. Jag hade inte tänkt beställa så mycket frön, men några olika rosenskäror mm får det allt bli:). Tack för all inspiration.
Maria

Anna Vattenkanna sa...

Men som det blommar och blommar och blommar hos dig! De blekgulvita blommorna är riktigt fina och snygga till så mycket. men vitlysingen med sin finurliga form på spiran och den vitvita blomfärgen...oh lala.

Kram Anna Vattenkanna

Trädgården på Höjden... sa...

Så mycket vacker blomstring du har. De vita riddarsporrarna var ju tjusiga minsann. Och dahliorna så klart.

Japp, snart helg och härligt är ju det.

Hälsar Åsa

Helena sa...

Finstämda bilder du visar idag!
Nu kan du börja vakta brevlådan :-)
KRAM från mig!