torsdag 5 maj 2011

Ett riktigt träigt fynd!

Ni som känner mig vet att jag gillar träd. Kanske för att jag är så himla kort själv. Men det är något visst med dem. Stora, ståtliga och liksom eviga på något sätt. De ska ju finnas långt efter att jag försvinner.

I veckan gjorde jag ett riktigt fynd. Höll på att sätta frukosten i halsen när jag såg att de sålde olivträd på City Gross. Bästa kollegan E blev lika exalterad som jag så vi gav oss i väg med min kombi. Vi trodde nog att de redan skulle vara slut då annonsen hade hotat med ett ytterst begränsat antal träd.

Men det fanns många kvar. Precis innanför dörrarna stod de. På några lastpallar. Inte bara var de billiga (129 kr). De var stora också. Eller stora kanske inte riktigt är det rätta ordet. Snarare långa. Och rangliga.

Inte världens bästa kombo. Rangliga träd i små krukor på lastpallar och ha-galna trädfantaster. Kändes som om vi spelade ett gigantiskt plockepinn med de veka olivträden. De vinglade iväg åt alla håll och vi fick nog en del sura miner av personalen när vi letade efter det största, kraftigaste och frodigaste träden.
Mitt träd är över två meter från topp till tå och har fullt av små ljusgröna skott. Att det är lite rangligt får man ta. Det ordnar sig nog med tiden!

Kram,

11 kommentarer:

Lantligt i smultronbacken sa...

Hjälp! Jag önskar att jag hade bott närmare. SÅ sjukt billigt och jag hoppas att du köpte fler än ett träd;)

Kram Teres

Helens trädgård sa...

Vilket superfynd!
Skulle mer än gärna äga ett :=)

Ha en toppendag!

Almbacken sa...

Vilket fynd!!! Bra jobbat! Nu hoppas vi på att det ska tjocka till sig i ett rasande tempo.

Läste om dina julrosor - deppigt! Precis detsamma hände mig förra vintern. Samtliga plantor försvann. kanske skulle jag testat ett år till men jag gav faktiskt upp och satte kaukasisk förgätmigej i stället. Aningens dyrt att hålla på och laborera med julrosor....

Kram
Maria

Anna Vattenkanna sa...

Grattis till fyndet! De kommer säkert att växa på sig hemma hos dig...

Du, jag älskar också träd men jag är väldigt lång så det måste vara något annat som styr trädälskeriet än längden, hihi.

Kram Anna Vattenkanna

Lisbeth (countryliv) sa...

Man bliver så glad når man gør et godt køb:) tillykke med dit nye oliventræ!

Katarinas trädgård sa...

Åh, vilket härligt fynd! Men har du oändligt med plats för övervintring av växter?! Jag har ju läst om dina silverpäron, valnöt, citrusar osv, det låter som de kan ta lite plats? Ja, lite avundsjuk är jag allt...
Ha det bra!
Kram
Katarina

Helena, The Swenglish Home sa...

Åh, jag bara äääälskar olivträd. Att detta har lite rangligare personlighet gör det bara charmigt, och så ordnar det sig med tiden, som du så positivt uttryckte det! :-)

Stor kram till dig och tack för dina rara ord hos mig!
Helena

Klokegård - Designa ditt Liv! sa...

Vad härligt med olivträd. Kan dom övervintra här?

Önskar dig en underbar helg!

Suss o Kai sa...

Olivträd :) spännande Kram Suss

Lotta sa...

Vilket fantastiskt fynd!! 2 m olivträd är ju en dröm. Här är ju en till trädälskare, men jag är medellängd - funkar också.
Kram

Vardagens guldkorn sa...

Vilket fynd!
Rangliheten ordnar sig nog =0)
Hoppas du har en skön helg!
Kram Linda