söndag 28 juli 2013

Och så blir det bara magi

En av dagarna som gick kunde jag inte sova. Jag vaknade om och om igen och när klockan blev fem tröttnade jag och gick upp.

Det var redan 18 grader varmt i skuggan och ytterligare några grader till i solen. I år har vi verkligen fått en riktig sommar. En sommar av njuta av.


Även om katterna nog tyckte att det var i tidigaste laget tog det inte många sekunder innan de var med på noterna. Gå ut nu? Ok då.


Jag är sällan - snarare aldrig - uppe vid den här tiden så ljuset från ost var nytt för mig. Havet glittrar av silver i morgonsolen.

Och de rödbladiga växterna strålar som rubiner.

Ljuset silas och blir till guld.

Och så blir det bara magi.

Efter en timme eller så börjar ögonlocken bli tunga igen och jag tassar in igen. Katterna följer med. För det är ju sommar och semester. Vi får ta sovmorgon. Speciellt idag när vi varit uppe och välkomnat solen.

Hoppas ni har en lika magisk sommar som vi har.
11 kommentarer:

Kristinas oas sa...

Tänk vilken tur att det var en så fin sommarmorgon när du inte kunde sova, då blev det ju en bra start på dagen i alla fall. Älskar hur ljuset silar genom blommorna på dina bilder, speciellt stäppliljan (tror jag att det är, de höga gula?) Kram Kristina

Bjørkvold besøkshage sa...

Tenk om vi kunne klare oss med 4 timer søvn når det var slik flott sommer som vi har nå. Noen kan kanskje det, men dessverre ikke jeg. Vet at det skal være fint å fotografere når solen står opp, men det er jo så alt for tidlig. Ikke går den ned før sent kveld, så man kommer seg jo heller ikke i seng. Nydelige morgensol bilder!

Brita

Marina sa...

Vackert! Jag är ganska morgonpigg av mig så men vid fem är jag inte uppe :)

Kram

Hélena sa...

Mmm, med F upptäckte jag magin med morgonljuset. Har aldrig varit morgonpigg men visst finns det fördelar med att kliva upp tidigt. Jättevackra bilder!
Kram underbara du!
Hélena

Marianne sa...

Fantastiska bilder, och tack för trädgårdsvisningen idag. Gott fika och trädgårdssurr är också magi....

Maribel sa...

Fina bilder, det var värt att gå upp den tiden. Ha det bra /Marika

Ruben sa...

Det är någon sorts svalka över trädgården så här tidigt, man riktigt får en känsla av att man går barfota i det daggvåta gräset när man ser bilderna! Men, att gå upp så tidigt! Tänk om det blir beroendeframkallande! Vad skall katterna säga? ;-)

Ha det gott!
/Ruben

Villa Ryttarängen sa...

Mysigt att tassa upp tidigt och njuta av allt det magiska. Fina bilder du visar. Kraaaaam Pia

Unknown sa...

Fin inledning på v 31 med att göra mig tid att blogga runt lite hos andra, dina bilder jag bara faller i vila. Undra när jag själv ska hinna dit, alltså att sätta mig ner med bild och text i bloggen? Skulle åtminstone tömt kameran på bilderjag har en del där sen en tid tillbaka. Snart är det väll även dags att planera för en höst date´ ! Eller ? Hoppas bara att jag kan vara med.

Trädgården på Höjden... sa...

vilket underbart morgonljus. kan tänka mig att det var alldeles tyst och stilla där du och katterna tassade fram. och så tillbaka i sängen efter det. ljuvligt.
kram åsa

Anna Vattenkanna sa...

Så vackert med morgonljuset! Fantastiskt vad det får växterna att riktigt stråla ikapp. Härligt helt enkelt!

Kram