fredag 20 januari 2012

Finns det plats för fler fröer?!

Hej alla fina!

Hur går det med frösådderna? I morgon ska jag äntligen ta tag i mina perenner och grönsaker som står på vänt. Det är så himla kul att välja och sortera fröer. Känns nästan som att välja ut det där gottigaste godiset när man var liten. Kunde stå lääänge för att riktigt kunna känna in vad man skulle spendera sin veckopeng på.

För er som inte är färdig med era fröbeställningar eller som anser att det finns plats för ännu några sorter har jag fått äran att lotta ut fröer till fem olika sommarblommor från Odla.nu ShopOdla.nu har även ett bra nyhetsbrev som man kan anmäla sig till. Genom det kommer det fina erbjudanden med jämna mellanrum.

Nu till tävlingen!
För att vara med i utlottningen vill jag att ni helt enkelt berättar vilken som är er absoluta favorit till sommarblomma. Lämna en kommentar eller skicka ett mail till ak@landetkrokus.se senast den 30 januari.  Tävlingen är endast öppen för boende i Sverige.

Vinnarpaketet innehåller:
Rosenskära 'Psyche White' Cosmos bipinnatus 
Sommarrudbeckia 'Cherry Brandy' Rudbeckia hirta 
Pionvallmo 'Lilac Pompoms' Papaver somniferum 
Rosenskära 'Double Click Cranberries' Cosmos bipinnatus 
Luktärt 'High Scent' Lathyrus odoratus 

Hittade du inga av dina favoriter i fröpaketet eller bor utanför Sveriges gränser så finns många fler sorter att välja på i Odla.nu-shoppen. Eller så kikar du in till min sida med fröer jag gärna byter bort. Högst upp på listen finns en länk som heter "Vill du byta fröer?". Klicka på den heller HÄR så kommer du dit!

Lycka till i tävlingen! 


Kram,

27 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, alla blommor är helt underbara, men jag har verkligen fastnat för tagets som sommarblomma! Väldigt snälla och anspråkslösa får de mig att le lika lyckligt varje gång jag ser dem i mina krukor på kökstrappen. Allra finast är såklart älsklingarna som jag drivit upp från frön. Någon annan här som håller med om tagetesarnas ljuvlighet? :o)

/J på andra sidan staketet :o)

Villa Ryttarängen sa...

Det finns många att välja på men en som jag aldrig väljer bort är tagetes i någon form. Superfyllnadsblomma som blommar länge, länge. Kram Pia

Torill sa...

Det er umulig å velge, men pionvalmue er utruleg vakre. Store, fylte blomar er heilt fantastisk!

Trädgården på Höjden... sa...

Mina absoluta favoriter är ju dahliorna. de får väl också räknas till sommarblommor? Ståtliga, färgsprakande och underbara.

Hälsar Åsa

Anette sa...

Luktärt!
/Anette

Josefine sa...

Rolig tävling. Och jag har verkligen plats för fler fröer då vår trädgård till lägenheten vi precis köpt mest består av mossa.

Min favorit är nog...kungsängsliljan. Man blir så glad när man får syn på en.

Helena sa...

Då säger jag borstnejlika,luktärt o heliotrop o hoppas på att min tur håller i sig!
KRAM o trevlig helg!

Mamma Mimmi sa...

Rosenskära! Så med andra ord håller jag tummarna riktigt hårt. Önskar dig en härlig helg tillsammans fröerna. Kram Mimmi

Johnna G sa...

Ringblomma! Vad skulle det annars vara? ;-)

Tant Otteskrufv sa...

Ringblomma! Tätt följd av buskkrasse och sedan i fjol också i konkurrens med sommarrudbeckior. Visst finns det plats för fler frön:)

Sabelhagens Olivlund sa...

Luktärt (som jag aldrig lyckas med), pionvallmo och rosenskära.
Jag tycker fröpaketet ser spännande ut, så jag hoppas på tur.
Önskar dig en trevlig helg.
Kram Maria

Hélena sa...

Måste nog säga ringblomma! och visst finns det plats för fler fröer, alltid!
Ha det bäst!
Kram Hélena

Tina sa...

Vilken skojig tävling, tar min chans =) Min favorit är Praktlysing, kommer ihåg hur jag älskade den hemma hos farmor när jag var liten. Efter den kommer Lupinen. Sen fingerborgsblommor förstås, du får superjättegärna skicka några frön om du vill det. Skulle vara så gulligt av dig. Jag bor "hemma" ett tag pga ångest, så du kan skicka till Videvägen 3 =)
Kramar!

Anonym sa...

Solrosor absolut!!
Men även sommarrudbeckior och dahlior ligger högt upp på min lista.
Jättefint fröpaket! :)

/Irene

Marianne sa...

Petunior är mina favoriter, finns doftande, dubbla, hängande, buskiga och i alla regnbågens färger....bästa sommarblomman!

Acchleja-Carro sa...

Jag gillar sommarljus (eller gaura),den där som ser ut som små fjärilar. Men jag kan inte släppa iväg kommentaren utan att skriva luktärt också!
Hoppas på tur! =)
Ha det fint! /Caroline

TrädgårdsPrinsessan - Annika sa...

En sån trevlig tävling :-) Då säger jag slingerkrasse, den växer så bra hos mig och det blir så härligt sol-sommar-glatt med allt orange-gult! Tätt följt av rosenskära med sina lite mer milda nyanser! Oh, det finns egentligen hur många som helst, förstås :-)

Trevlig helg!
Annika

Lena/isklockan sa...

Åååå det finns så många favoriter. Pelargoner , ringblommor sommarmalvor.

Kram

MyGarden sa...

Min sommarblomsfavorit är absolut rosenskäran. Den är så lättsådd och tacksam och kan vackert och effektivt fylla ut ev. hål i perennrabatterna.

Ester sa...

Det är inte lätt att välja, men om jag bara fick odla en enda, skulle det bli en Heliotrop. Sammetsblå blommor som doftar ljuvligt av vanilj över ett mörkgrönt, halvblankt och ändå hårigt bladverk... Och som snällt skjuter nya skott och blommar om, om man bara klipper bort överblommade blommor...
Underbar! Och så går den att dra upp från frö också..!
Må så Gott!
Ester

Berit sa...

Mina absoluta favoriter...ringblomma och blåklint!!
Ha en alldeles underbar dag!!

Ann-Sofie sa...

Det måste bli solrosor!
Tack för att jag fick vara med!

Felix sa...

Det finns så många fina sommarblommor, så det är svårt att välja. Men en ny favorit är pionvallmo. Annars är rosenskära, ringblomma och slingerkrasse gamla trotjänare... Så det här fröpaketet är helt perfekt. Jag håller tummarna!

Vinterhälsningar
Elisabet

Felix sa...

Glömde i hastigheten akleja som också är en favorit som gärna frösår sig lite varstans i trädgården... ;-)

Elisabet

Lantligt i smultronbacken sa...

Ohh, min absoluta favorit är nog ändå Rosenskäran. SÅ ståtlig och fin, samt väldigt fint att plocka in en bukett.

Kram Teres

Odlarlust sa...

Jag instämmer med ringblomma. :-)

Anonym sa...

Jag måste säga riddarsporrar, helst blå. Min mormor hade alltid såna och jag fick plocka hur många jag ville när jag var liten, vilken lycka!! Har dock inte lyckats något vidare när jag odlat själv...