lördag 12 november 2011

Änglar, finns de?

Ibland undrar jag över hur det ser ut i världen. Nu när hösten aldrig vill ta slut och vinter aldrig vill starta så undrar jag vad vi gör med vår planet. När det enda jag hör på radio och TV är våldsamheter och egoistiskt handlande. Varför tar vi inte bättre hand om vår värld? Och varför tar vi inte bättre hand om våra nära och kära? Finns det inte tillräckligt med kärlek?
Ibland tror jag att mina kissar är små änglar, ibland är de av ett helt annat slag, när de följer mig hack i häl runt trädgården. I bakgrunden vakar trädgårdsängeln över oss. Egentligen är den lite för söt för min smak. Men det känns ändå bra att hon håller ett öga på trädgården när jag inte är där.

 


Runt mig finns det massor av kärlek Jag har en underbar familj som jag älskar oändligt och en stor släkt som jag håller av. Jag har många vänner som står mig väldigt nära. Vissa träffar jag inte så ofta, vissa inte alls. Men ni finns alla i mitt hjärta. Den här trädgårdsängeln från Willow tree fick jag av mina älskade vänner Elin och Albin. Ängeln kommer att vaka över mig varje dag precis som de gjorde när jag var sjuk. Susan Lordi som har skapat figurerna från Willow tree säger att hon gjorde det för att hjälpa oss alla att komma varandra nära, hela det som gör ont och för att värdesätta våra relationer. 
Efter att ha varit riktigt sjuk under en tid började jag att läsa trädgårdsbloggar. Det gjorde jag för att hitta tillbaka till den kreativitet och glädje som jag hade haft tidigare. Efter ett tag vågade jag själv ta steget att starta en egen blogg för lite mer än ett år sedan. Och jag tror inte att jag har stött på ett enda hårt ord eller negativ tanke här inne bland oss trädgårdsbloggare. Det är en fantastisk gemenskap med så mycket kärlek - både till det som växer och till varandra.De vackra Vilda änglarna har min fina vän Elin M gjort. De pryder vårt plommonträd just nu i väntan på vår och ljuva blommor. Att hjälpa blomningen på traven med små vaser fick jag tips på hos härliga Charlotte med bloggen TrädgårdsflowNu har hon inte bara förgyllt min dag utan kanske även er?
Ett litet exempel på hur kreativiteten sprider sig via bloggandet.Jag önskar att alla får känna den kärlek som jag känner. Och det är lustigt med kärlek. Det är en av de få saker som man kan slösa med huuur mycket som helst. Och ändå bara växer den. Visst är det förunderligt?

Änglar finns. Jag vet det!

Kärlek till er, alla fina!


12 kommentarer:

Anette sa...

Kan bara hålla med dig i dina beskrivna känslor, och Anna-Karin, här huserar en lika fin ängel som din!
/Anette

Tant Otteskrufv sa...

Visst finns det änglar! Men det är inte alltid de är synliga för ögat, man kan behöva leta med hjärtat( eller rent av med själen?)för att hitta dem.Inte alltid vill de stå synliga utan liksom bara göra det de ska.

Trädgården på Höjden... sa...

Jag är inte kristen men har ändå en stark tro på just änglar. För mig är änglarna skyddande och vakande varelse som finns där ute någonstans och tar hand om oss jordiska. Jag tänker mig att änglarna är personer som vi tyckt mycket om men som av olika anledningar inte finns med oss längre här på jorden. Men i form av änglar så vakar de ständigt över oss. Det känns tryggt och rofyllt att "veta" att de finns där ute någonstans.

Hälsar Åsa

Anonym sa...

Vilket fint inlägg, jag fick tårar i ögonen när jag läste det! Jag tror också att det finns änglar, både bland oss levande och dem som inte är med oss längre. Jag har ofta en stark känsla av att min mormor som jag hade ett väldigt starkt band till vakar över mig.

Jag kan bara hålla med dig om den värme och omtanke som finns här bland trädgårdsbloggarna. Jag tvekade länge innan jag startade min blogg, men har aldrig ångrat det. Den har tillfört så mycket på den korta tid jag haft den. Nu i höst har jag tex haft det enormt tufft på mitt jobb, och då är det så skönt att ha en tillflyktsort där man blir emottagen med öppna armar.

En fin kväll önskar jag dig! Kram Hanna

Suss o Kai sa...

Trädgårdsbloggvärlden är underbar. Man får så mycket hjälp och råd och feedback. Jag förstår inte heller varför det finns så mycket ondska :( jag älskar människor och olika kulturer där man kan få så mycket av Kram Suss

Inger sa...

Så rart du skriver:)
Ängeln med spaden är oemotståndlig.
Sköt om dig!
Kram

Sabelhagens Olivlund sa...

Vad bra du skriver, jättefint att läsa. Änglar, visst finns dom. Jag skulle också vilja ha en trädgårdsängel, din är så fin.
Jag funderade länge innan jag vågade ta steget ut i bloggvärlden, men jag ångrar det verkligen inte. Jag har bara hållit på sedan i juni, och tycker det är jättekul. Jag får så mycket idéer och känner att jag får ut något bra av detta. Jag vill utveckla min blogg och bli bättre på att fota och lägga in bilderna mer intressant, men det är nog sådant som kommer efterhand. Man lär sig mer och mer ju längre man håller på.
Kram Maria

Hans sa...

Så fint du skriver, jag kan bara hålla med.
Ha en fin söndag.

Lyckans lilla hus sa...

Vackert som alltid, och jag känner igen mig i dina tankar...
Att du bara har bloggat sedan i juni...kunde jag aldrig ha gissat! Tycker att in blogg är underbar :D. Ha det gott!! //Marie

Med fingrarna i (j)orden sa...

Vilka fina änglar. Jag gillade verkligen "tjejen" med spaden! Måste vara inspirerande i trädgårdsarbetet - också när man inte riktigt orkar med.
Eva

Jessica och Malte sa...

Vilket fint inlägg instämmer i det du skriver, det är aldrig ett hårt ord i inläggen. Jag trodde däremot att du bloggat mycket längre.

Din trädgårdsängel är alldeles underbar!

/Jessica

Eva Linnea sa...

Den ängeln var ju så fin & så passande. En så´n skulle jag också vilja ha. Kollade på hemsidan, så jag får se om det blir någon ängel som får "flyga" till Sverige. Sparade adressen och en bild.
Ha det gott!
Kram från Eva Linnea