söndag 20 november 2011

Sista lökarna i jorden?

Idag fick jag så de sista lökarna i jorden! Äntligen! Passade även på att få ner amaryllislökarna i krukor. Har haft lite dåligt samvete för både dem och vårlökarna som har blivit liggande. Men nu är det gjort i alla fall. Skönt!


Mina små mossbakelser får vara med ett tag till. Det är ju snart första advent men eftersom det inte känns så vintrigt än funkar de ett tag till. Plockade faktiskt sista dahlian idag (!) som fick bli en ny marsipanros. Dahlian som jag har haft i kruka frös ned för ett par dagar sedan och knölen fick flytta in i vinterförvaringen.


Tillsammans med mossbakelserna har jag en tuffing till cyklamen. Den har stått ute under hela hösten men sätter fortfarande nya knoppar. Jag gillar! Lilla betongrosen borde nog flyttas in också.. Innan den krackelerar helt...


De snygga krukorna köpte jag på rea på en av mina favoritbutiker, Gruvgatan 13 i Falun, i somras. Har ni inte varit där så kan jag verkligen rekommendera det!
Har haft pellisar i krukorna men nu får amaryllisarna ta över. Har faktiskt "fuskat" i år och köpt färdigdrivna lökar. En vit och en röd har det blivit - än så länge ... ;)
Vilken färg gillar ni bäst?


De absolut sista lökarna är visst inte i jorden än. Har några tazetter som ligger på vänt. De kommer jag aldrig att få o blom till jul! Men kanske till nyår? Årets löklista
Till sist ett litet kom ihåg till mig själv. Årets löklista. Eller iaf de flesta av dem. Har planterat fler och har sparat kartongerna. Men var?! När jag stoppar lökarna i jorden tänker jag ALLTID "Det kommer jag ihåg". Varför lär jag mig ALDRIG..? Nu finns iaf en del nedtecknat. Och så får jag väl fylla på om jag hittar resten ... :)

Guldrabatten
Dubbelblommig narciss, Narcissus 'White Lion'
Dvärgtulpan, Tulipa turkestanica
Flocktulpan, Tulipa tarda 
Gul hundtandslilja, Erythronium tuolumnense, 'Pagoda'
Gul stäpplilja, Eremurus bungei
Gulkantad klocklilja, Fritillaria michailowskyi
Tulipa, 'Sapporo'
Tulipa 'Golden Apeldoorn'
Tulipa 'Long lady'
Vintergäck, Eranthis hyemalis


Silverrabatten
Snöklocka, Leucojum vernum, 'Gravetye Giant'
Stäpplök, Allium amplectens, 'Amplectens gracefull'
Ätlig stjärnhyasint, Camassia quamash

Rosrabatten
Honungslök, Nectaroscordum siculum
Tulipa gesneriana 'Belicia'
Tulipa gesneriana 'Elegant Lady'
Tulipa gesneriana 'Normandie'

Murrabatten
Stäpplök, Allium christophii 'Albopilosum'
Tulipa gesneriana, 'Dream Touch''
Tulipa gesneriana 'Jackpot'

I kruka till trappan
Tulipa gesneriana viridiflora, 'Artist'
Tulipa gesneriana, 'Brilliant Star'

Röda rabatten
Tulipa gesneriana, 'Merry go round'

Entrérabatten
Tulipa, 'Remember Rembrandt'


Ha en finfin söndagskväll!


8 kommentarer:

Linda sa...

En herlig liste det der:) nydelige bilder i november:) Klem

Fröken Grön sa...

Det var en löklista som heter duga!
Och vilka UNDERBARA mossbakelser du har gjort.
Hoppas du får en fin start på veckan som kommer.
/Anna-Karin

Katarinas trädgård sa...

Det där med "Det kommer jag ihåg" låter bekant, det tror jag också alltid. Men å andra sidan är det ju roligt att bli överraskad när lökarna kommer upp. Sedan blir ju inte alltid lökarna som på bilden eller i beskrivningen...
Fina frostbilder i ditt förra inlägg!
Ha det superbra!
Kram
Katarina

Sabelhagens Olivlund sa...

Snyggt arrangemang!! Krukorna var jättefina!
Det där med att man ska komma ihåg vart man planterat lökarna är ett dilemma... precis som du skriver så lär man sig aldrig:)).
Kram

Annika Christensen sa...

Helt otroligt att man kan sätta lökar ännu. Vad fint du visar. Jag verkligen trivs med den här hösten men det är väl belöningen efter en sådan regnig sommar.
Madeira hade du gillat det finns många fina trädgårdar att titta in i.
Jag hoppas det blir reportage så småningom för jag har massor av bilder.Jag meddelar.
Ha det gott
Annika

Helens trädgård sa...

Så snyggt du har dekorerat dina krukor, gillar både mossbollarna och växterna.

Vet faktiskt inte vilken färg på Amaryllis jag gillar bäst, ibland är det vitt, ibland är det rött.
I kruka blir det nog oftast röda men som snitt vita då jag tänker efter :=)

Vilken löklista du har, wow!
Kommer att bli snyggt till våren då allt står i blomm.

Läckra bilder!

Ha det gott!

Anonym sa...

Helena's Hem o Trädgård
Oj ingen dålig lista med lök!
Jag har ju mina svarta lådor med etiketter men när det är dags att gräva ner så vet jag ju aldrig vart det finna plats....suck
Tack för tipset om Bokbörsen där har jag inte kollat.
KRAM från mig!

Lotta sa...

Vilken imponerande löklista! Jag stod faktiskt och fingrade på några reatulpaner i affären idag, men mitt problem är att jag vet vad jag satt men vart??!! Så jag lade tillbaka dem och gick och fingrade på amaryllisar i stället. Dina krukor är verkligen inspirerande.
Kram