söndag 13 november 2011

Tillbakablick till en annan verklighet

Verkligheten just nu är bruna löv, frost och dimma. Ljust är det mellan kvart i tolv och kvart i två. Om det inte är dimma. Då är verkligheten att leva i skymningslandet.

Idag har det ändå varit en helt ok trädgårdsdag och solen skiner. Jag kan ändå inte låta bli att drömma mig tillbaka till en annan del av året. En annan verklighet. Den tid på året då Silverrabatten är som allra vackrast.

Den klorofyllgröna färgen i slutet av juni är helt fantastisk!
Längtar efter den och ljuset. Det underbara juniljuset! 

Längtar också efter de ståtliga riddarsporrarna! I somras växte de upp planket. 


Den mjuka kudden av silvermalört hör till Silverrabattens favoriter.
Ser nästan ut som man kan lägga kinden mot den och sova en liten stund. 

Tillbaka till verkligheten. Sluta dröm om andra tider och njut av den tid som är nu istället. Den är faktiskt inte så tokig den heller ... ;)

Missa inte min utlottning som den fantastiska handelsträdgården Hedvigs trädgårdar sponsrar! Det finns ännu tid att knipa en lott eller tre. ;) Ni har väl sett att det går att vinna blomstercheckar eller en hemlig present om man bor lite längre bort?

Ha en finfin avslutning på veckan!

Kram,

14 kommentarer:

Almbacken sa...

Helt ljuvligt -det är verkligen en fantastisk rabatt du har skapat. Lite måste man få drömma men jag håller med om att det gäller att njuta av den tid som är.

Jag gillar verkligen ditt inlägg om änglar och din trädgårdeängel är underbar.

Kram, kram
Maria

Sabelhagens Olivlund sa...

Vad underbart att fly till juni för ett tag! Njuter av dina bilder. Denna söndag känns mörk och tråkig tycker jag som känner mig väldigt trött och bävar lite inför måndagen...
Kram Maria

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Åh, så fint!!! Längtar... men snart är vi där igen, tiden går fort.
Har hittat hit för första gången idag och kommer absolut tillbaka. Har lagt mig som följare :-)
Nu ska jag göra ett inlägg till och delta i din tävling.
Ha det gott. Kram, Ingela

Katarinas trädgård sa...

Åh åh åh, jo man får visst längta efter vår och sommar, annars går det bara inte! Jag tittar också på bilder från i somras ibland och nu känns det nästan overkligt att det var så härligt då, suck! Och rätt var det är så är vi där igen, jippi!
Kram
Katarina

Johnna G sa...

Jag längtar också efter våren och sommaren. jag brukar drömma mig bort med många trädgårdsböcker och frökataloger under vinterhalvåret... och det ger hopp!

Helena sa...

Ja drömma sig bort det gör jag ofta men det känns för tidigt att börja längta...
Det ser mysigt ut hos dig med det röda planket o planteringen längs med.
KRAM från mig!

Tant Otteskrufv sa...

Härlig tillbakablick!

Hélena sa...

Man tror inte det är sant när man tittar tillbaka på bilder från i somras. Att det är samma trädgård och bara ett halvår sen. Jag gillar hösten och vintern och det lugn som blir. Att jag får drömma mig bort i böcker och fröer. Men visst är våren och sommaren ljuvliga och svårslagbara.
Ha det bäst!
Kram Hélena

TrädgårdsPrinsessan - Annika sa...

Hej!
Har just hittat till din fina blogg - en sån fantastisk rabatt! Men du, jag såg skisserna du gjort av trädgården då/nu, jättefina skisser :-) Jag älskar att göra och kolla in trädgårdsskisser, vilket program har du använt för dina skisser?

Hälsningar,
Annika

Karin - Mina Rum sa...

Din silverrabatt är helt ljuvlig och visst kan man drömma sig tillbaka till sommarens ljusa dagar.

Jag ska anlägga en rabatt i silver och lila nästa sommar. Skulle vara kul att höra vilka silvriga växter du använt i din rabatt. Det är inte så ofta man stöter på någon som har en rabatt i den färgen.

Ha en bra vecka. Kram, Karin

Lisa sa...

Ljuuuvligt, det är vad det är hos dig :-) Översta bilden är bara så snygg så jag skulle vilja gå ut och kopiera det i en rabatt rakt av, meeen jag har inget rött plank, det gör ju en hel del för helheten också. Vilket fint inlägg igår också <3 Kram kram !
Lisa/Lisas trädgård

Ruben sa...

Tänk. så där fint skall det bli igen om ett drygt halvår!

Ha det gott!
/Ruben

Annelie sa...

Tycker mycket om din silver rabatt, stilig och vacker fylld med texture.
Gillade ditt inlägg om änglar.
Det är en behaglig tanke att fundera på.
Har köpt med mig willow trees änglar i flera år till min farmor som gillar dem skarpt, och min svärmor gillar dem likaså.
Har dock aldrig sett den med spaden, så passande för en trädgårdstjej.

Kramar,

Annelie

Trädgård63N sa...

Visst är sommaren alltid något att längta efter! Och särskilt när man har så där mycket blomstefröjd att njuta av!
Ha det gott!