lördag 26 november 2011

Kransen i närbild och en trerätters

Jag är trött mest hela tiden just nu. Alldeles för mycket på jobbet vilket också visar sig här på bloggen. Hinner inte med att göra de inlägg jag skulle vilja göra och ännu mindre hinner jag besöka er alla... Lääängtar efter jul och ledighet.
I onsdags var jag på härliga Hedvigs trädgård på kransbindarkurs. Ni kan läsa mer om det i tidigare inlägg. Fick så himla dåliga bilder på min krans så jag vill gärna visa upp den på riktigt idag. Tycker själv att den passar ganska bra mot den röda dörren. :)Kransen har en stomme av halm och är klädd med vintergrönt. Tall, blågran, buxbom och kryptomeria. Kryptomeria var nytt för mig men passade verkligen perfekt som kransmaterial. Eftersom jag ville ha en krans i naturfärger så blev det kottar och frökappslar som dekoration. Men jag kunde ändå inte låta bli att "blinga" den lite med några glittriga nålar. Som grädde på moset har jag lite spansk mossa.
Idag har vi ordnat gästabud för småfåglarna. Vi har två fågelhus på tomten som vi ständigt fyller. Jisses vad de äter de små liven! Men vad annat ska man göra nu när det börjar bli kallt och det inte finns så mycket annat att hitta. Hur som helst har vi proppat alla behållare fulla med jordnötter, olika sorters frön, talgbollar och äpplen. Nu hoppas jag de klarar några dagar till.
Än så länge är det mest mesar, sparvar och talgoxar på besök. Vid den här tiden på året brukar det krylla av domherrar. Men de håller säkert till i skogen ett tag till.

I morgon är det första advent. Ärligt talat har jag inte ens börjat med adventsfixet än. Känslan vill inte riktigt infinna sig. I morgon ska vi i alla fall till en liten och genuin julmarknad i grannbyn. Hoppas att det känns mer juligt efter det.

Ha en fin advent!

Kramar!


15 kommentarer:

Inger sa...

Vacker krans på en vacker dörr:)
Ha en fin Första Advent!
Kram

Lotta sa...

Vilken jätte fin blogg du har, hittade den när jag letade runt lite! Gillar blandningen, ha en skön 1:a advent!

Sabelhagens Olivlund sa...

Men vilken fin krans!! Verkligen jättesnygg, i naturfina färger. Jag saknar en på min dörr. Har inte hunnit med att pynta där ute ännu.
Fågelliv i trädgården är så mysigt tycker jag! Vilket fint hus åt fåglarna.
Ha det gott, och hoppas det blir lugnare på ditt jobb!

Ingmarie We sa...

Så snygg krans. Fina fågelfoton också. Ha en skön 1:a advent.

Leena sa...

Kransen är jättefin! Verkligen. Och så bra ordnat för småfåglarna, det försöker vi här hemma också och de vår nog sina frön och nötter men det är inte så fint att fota ... får tänka till där.
Ha en fin första advent!

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Åh, vilken helt fantastiskt fin krans!!! Vad trevligt och inspirerande med kranskväll :-)

Själv skäms jag för min dörrkrans.... Borde verkligen pimpa den.

Kram
Charlotte

Tankar från Trädgårdsmästarn; Hillevi sa...

Kransen blev väldigt maffig! Kul när allt material finns till hands så det bara är att kreera iväg:-)
Om du har lust så kan du lägga upp en länk pyssel i min blogg just nu...

kramkram H.
PS Så fint fågelbord-hus du har! Jag gillar att man kan se hur mycket nötter det är kvar genom dörrhålet där!

Hélena sa...

Så fin krans! Vackert med naturmaterial. Jag måste ta itu med fågelbordet, har helt glömt bort de små liven.
Ha en underbar 1:a advent!
Kram Hélena

Sophia Callmer sa...

Jättefin krans! Mycket att göra och mindre tid till bloggen det känner jag igen..är där själv, men i julen då ska jag vara LEDIG. kram Sophia

Karin - Mina Rum sa...

Vilken fin krans! Så snyggt med naturmaterial.

Här håller sig småfåglarna borta idag på grund av stormen Berit. Ett riktigt ruggväder är det.

Ha en fin första advent.
Kram, Karin

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Din krans blev jättefin och passar perfekt på den röda dörren :-) Så roligt att få pyssla där man har nästan obegränsat med material att välja bland.
Ha det gott. Kram, Ingela

Unknown sa...

ja den kransen är ju som gjord för den där dörren! jaa... men det är den ju åxå =) jättefin!!
trevlig måndag!
susanne

Trädgårdstoken sa...

Vilken jättefin krans! Och fina bilder på småfåglarna. Jag har inte lyckkats fånga några av våra besökare på bild än...

/Mia

Karinas inspiration sa...

Toppenfin krans:)....såå fina fågelbilder!! försökte också fota fåglarna vid fröautomaten igår.... mem det är inte så lätt!

TrädgårdsPrinsessan - Annika sa...

Jösses så fin din krans blev! Maffig och med mustiga, fina färger och passar väldigt bra på din dörr.

/Annika