onsdag 9 november 2011

Kom med på en promenad

En bit nedanför vår tomt ligger havet. Eller i alla fall en liten vik av den. Nu när bladen har ramlat av träden så syns vattnet bättre. Och eftermiddagar som denna ser vi himlen spegla sig i viken. Det var mycket på grund av vyerna som vi flyttade hit. Är man från Dalarna som jag är så är man inte riktigt van med all denna tall- och granskog som finns runt omkring mig hela tiden. Jag vill ha luft och horisont.


Där uppe i det vita huset bor vi. 

Idag tänkte jag ta er med på en liten promenad ner till hamnen. Det är tomt i vattnet. Alla båtar ligger fint inbäddade i vintervila. Ser lite kyligt ut med bara presenningar men snart kommer snö som ett extra täcke.  


Alla sjömärken ligger på parad. Har aldrig tänkt på att de kommer i så många färger. Fina detaljer att fota finns det gott om här nere. Både på sjömärken och annat.Det är tyst och lugnt. Inte en endaste människa utom jag. Skillnad är det under sommarhalvåret. Det är alltid någon här och slipar, putsar, tjärar. De enda levande jag ser är ett svanpar och deras unge.

Svanparet som bor här i vår vik. 
Jag har inte varit här lång stund innan skymningen kommer. Från blå himmel till blek måne på några minuter.


Det mörknar. Dags att gå hem.


Kramar,

14 kommentarer:

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

WOW, WOW; WOW..... SÅ VACKERT.... du bor. Åh, man kan ju nästan bli religös av så såna där bilder och upplevelser. Jag förstår verkligen att ni föll för läget (det skulle jag också ha gjort...). Helt underbart att kunna ta en sån där fin promenad så nära.

Många kramar till dig goa 'grannen' hihi.....
/Charlotte

Hélena sa...

Så vackert och vilket läge! Det känns så harmoniskt, tänk vad lite vatten kan göra. Jättefina bilder!
Ha det bäst!
Kram Hélena

Tina M sa...

Så himla vackra foton, tack för promenaden. Den skänkte en stunds avslappning =)

Mi´s nya liv och det jag redan levt sa...

Kan inte bli finare med nästan intill lila min favoritfärg på gamla dar,nja även när jag var yngre.Men blekt lila då.

Väldigt vackert och stilla.

Att promenera i en sådan natur är säkert en upplevelse.

Helena sa...

Men du så fint du bor!!!Underbart läge.Jag bor ca.5 min.promenad från en mindre sjö om ens det.O 15 min.från Hjälmaren!Vi går ofta runt vid sjöarna med Sigge.
Kan inte låta bli att undra om du bor långt från Wi-Trädgård?
Så du trodde jag var en 'gammal'bloggare fniss nä jag känner mig ganska ny fortfarande...
KRAM från mig!

Lyckans lilla hus sa...

Visst är det något visst med havet...jag blir nästan lyrisk bara jag tänker på det. Jag känner mig alltid som "hemma" när jag kommer till hav & strand, en lyckoklump i magen, hjärtat. Tack för din lilla visning, känner mig genast lite gladare efter en småtuff dag :-). // Ha det gott!Marie

Anette sa...

Fint ställe ni bor på! Ska bli roligt att se det i vår!
/Anette

Vita rosor och förgätmigej sa...

Ni bor verkligen galet fint! Trodde inte mina ögon när vi plötsligt kom ut från skogen och in i er lilla by i somras. Var faktiskt helt säker på att vi hade kommit fel tills vi såg att det fanns hus... ;) Som en oas i öknen! Tja, fast lite tvärt om då om du förstår hur jag menar. *hahaha*

Ja, du. Just nu är det helt galet här hemma. Hinner inte ens fota så det är bottenskrapet som kommer med på bloggen. ;) Jag är ju själv med barnen hela veckorna och försöker sy på lediga stunder men vad tusan, hellre så än tvärt om! Jag ska stå på en julmarknad som finns vid Färna Herrgård. Bara hantverkare och en sisådär 6-7000 besökare. Ska bli huuuur kul som helst! Ta hand om dig vännen!

Kram/ Anna

Blomkärringen sa...

Måste vara härligt att bo så nära vattnet, så fina färger vid solnedgång och kvällningen. Vackra foton. Tack för promenaden, ha det gott!

Sabelhagens Olivlund sa...

Tack för den underbart vackra promenaden. SÅ fint du bor! Jag älskar verkligen havet.
Ha det gott!
Kram Maria

Katarinas trädgård sa...

Himmel så vackert! Jag visste ju att du bor fint, men de här bilderna slår ju det mesta, vill du inte vara hemomkring mest hela tiden?!
Ha det bra!
Kram
Katarina

Inger sa...

Min barndoms trakter så väl bekanta, du vet jag kände igen bara jag såg ert hus:)
Kram

Lisa sa...

Vilka underbara stämningsbilder. Man riktigt känner stillheten, skönt !
Vad inspirerande att läsa om Hedvigs...synd man inte bor närmre.
Kram !
Lisa/Lisas trädgård

Hans sa...

Vackra bilder, även om de är fyllda av vemod då Kung Bore snart står för dörren.
Du har lyckats fånga ett härligt ögonblick i kameran, det är så ofta man ser en vacker sol- upp eller nedgång, men lika ofta så saknar man sin kamera.
Hm, jag måste nog skaffa en ny mobiltelefon...