måndag 21 november 2011

Än blommar det

Jaha, så har vi haft några dagar med plusgrader igen. Och än blommar det. 21 november.


Klasegentiana, Gentiana scabra, håller i än. Precis som kyndel, lejongap och nepeta. Läskigare känns det att doftviolen, Viola oderata, 'Königin Charlotte' blommar för fullt ... Har sett på era bloggar att allt från smultron till vårkörsbär har slagit ut nu i november. Jag är lite nyfiken - vad blommar hos dig nu?

Glöm inte min utlottning som den fantastiska handelsträdgården Hedvigs trädgårdar sponsrar! Det finns ännu tid att knipa en lott eller tre. ;) Ni har väl sett att det går att vinna blomstercheckar eller en hemlig present om man bor lite längre bort?

Kram, 


6 kommentarer:

Unknown sa...

Her er det noen ringblomster som blomstrer ,men det har vært noen frostnetter så det er nok over her hos meg.

Koselige bilder , klem Marit.

Kristina Bonander sa...

Jag är kanske i minoritet för jag har inget som trotsar kalendern ochfortsätter att blomma! Men å andra sidan är min trädgård här i stan ingen stor "blomster"-trädgård.
Hälsningar
Kristina

Ingmarie We sa...

Här blommar några clematis och höstastrar och tänk idag såg en vit primula i blom.

Linda sa...

Favoritten her er nå klematis black knight, den holder fremdeles ut:) og selvfølgelig Asters, en kjent tøffing:)

Lisa sa...

En del sena höstastrar blommar än, många violer i kökslandet, fast de brukar hålla ut och tom sticka upp ur snön. Primulorna har blommor och flera knoppar på gång. Smultron i blom och med kart. Konstig november, men skön ! Ha en fick vecka !
Lisa/Lisas trädgård

Odlarlust sa...

Jag fick en blåklocka av maken häromdagen och i trädgården har jag sett att ett par nävor och en stjärnflocka tappert kämpar sig kvar.
Jag bor i Mälardalen. Zon 2 alltså.