måndag 14 november 2011

Finfina vinster och gyllene höst i köksträdgården

Så glad, så glad blev jag när jag kikade in till Eva och Med fingrarna i (j)orden häromdagen. Hon hade lottat ut en hel hög med tulpanlökar och jag hade blivit lycklig vinnare till sju lökar 'Long Lady'. Kommer att göra sig perfekt i Guldrabatten tillsammans med bland annat 'Golden Apeldoorn'. 


Tidigare i höst vann jag ytterligare några färgglada snyggingar från Anna Vattenkanna. Två sorters tagetes, 'Linné' och 'Red Gem', fick jag som kommer att bli pricken över i:et i köksträdgården nästa sommar. 


Tusen tack, snälla ni! Vilken färgglad vår och sommar det kommer att bli!

Gyllene höst
Färgglatt är det även i köksträdgården just nu. Dillkronorna är strålande vackra fortfarande och sparrisen lyser guldgul i solskenet. Ett endaste litet knallrött bär hittade jag också på sparrisbusken. Fascinerande vilka färgkombinationer naturen bjuder på.  


Ha en bra vecka!

Kram, 

14 kommentarer:

Sabelhagens Olivlund sa...

Grattis till vinsterna! Vilken tur du har:)). Vilket otroligt fint fat.
Underbar dillkrona.
Ha det gott!
Kram Maria

Ruben sa...

Grattis!!! Vilken tur du hade!

Ha det gott!
/Ruben

Isas Trädgård sa...

Grattis Anna Karin !

Härligt vackra bilder på dillkronor och sparris ... ger lite näring till en törstande trädgårdssjäl !
Ha det så gott !
Kram/Isa

Unknown sa...

Den där dillbilden var ju bara för underbar. Fick för mig att helt plötsligt kunna förnimma en doft av...ja..dill. Ibland är man bra knäpp va ? :)

Och grattis till vinsterna. Hamnade på rätt ställe, tycker jag.

Ha det toppen!
Camilla

Mia sa...

Grattis! och vackert, sparris finns i mina drömmar :)

Blomkärringen sa...

Grattis till fina vinster! (:D Passar ju perfekt i de olika landen. Härliga höstbilder du bjuder på, än så bjuds vi på lite soliga stunder, skönt!
Ha det gott!

Karin - Mina Rum sa...

Grattis till dina vinster! Tack också för ditt snabba svar angående silvriga växter. Det kommer garanterat att bli japansk malört i min rabatt.
Jag gick in och tittade under din "projektflik" och där fanns ju massor av fint. Vilken underbar trädgård du håller på att få. Det verkar växa till sig så fort också. Om jag förstår saken rätt så köpte vi hus samma år, 2007. Ganska kul att jämföra då. Sedan har vi förstås säkert helt olika förutsättningar, men ändå...

Ha det bra. Kram!

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Grattis till dina vinster, du verkar vara en riktig "turgumma" :-)
Vad läckert med det röda bäret på sparrisen!
Ha det gott. Kram, Ingela

Kristina Bonander sa...

Grattis till vinsterna!

Jättefina bilder på sparrisen. Särskilt den första var något extra. Läckert.
Hälsningar
Kristina

TYRA Hallsénius Lindhe sa...

Vilken tur du har! Det är alltd skojigt att få ner lite nya lökar. Jag har varit dålig på det i år, men det är inte för sent än :D

Ha det gott/ Tyra

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Så härligt att få vinna vårhopp :-)) Grattis.... Har precis lämnat en hälsning i din utlottning. Förstår inte hur jag kunnat missa den... Hursomhelst. Nu är jag med :-))

Kram
Charlotte

Sophia Callmer sa...

Grattis! Dem kan du verklige se fram emot de är alldeles underbara var och en på sitt sätt.
Fint litet sparrisbär..plötsligt ett år får du massor och en massa sparrisbebisar sommaren efter i trädgården..kram Sophia

TrädgårdsPrinsessan - Annika sa...

Grattis till vinsterna! :-)

Underbara bilder på dillkrona och sparrisbär!

Tack för svaret på min blogg. Illustrator har jag hört fler som använder. Har inte testat det själv, men det verkar funka jättebra till trädgårdsskisser :-) Ska nog kika om det kan finnas nån 1-month-trial så jag kan prova också.

Ha det gott!
Annika

Hélena sa...

Åh, vilka härliga färger och bilder. Grattis till alla vinster!
Ha det bäst!
Kram Hélena