måndag 3 oktober 2011

Remonterade skönheter

Eftersom sommaren blev så lång - ända in i oktober - så hinner flera av våra rosor att blomma om. Tidigare har de hunnit med att sätta massor av nya knoppar men inte haft sista orken att slå ut.

I år njuter jag därför extra mycket av remonterade 'Queen Elizabeth' och hennes undersåtar. Just 'Queen Elisabeth' fick jag hjälp att identifiera i somras när jag visade bilder på henne på rosens dag. Tänk vad bra det är att få hjälp av alla er underbara bloggkompisar.

'Burgundy Ice' har blivit en riktig favorit med sina rödsvarta blad med toner av lila. Den verkar inte jättepigg bara så jag hoppas att den orkar vintern.

'Queen Elisabeth' och 'Burgundy Ice'

'Kordes Aloha däremot, den växer så det knakar! Tror den redan är tre gånger så hög sen i juli när vi köpte den. Känns just nu som ett akut problem att få till en stadig pergola som den kan luta sig mot under vinterstormarna. Ljuvlig är hon just nu hur som helst!

'Kordes Aloha'
Två andra primadonnor är 'Troika' med sina nästan vulgärt stora blommor. Underbar men kort blomning. Tur då att så fort en har blommat över så slår det ut nya. Tvärs emot är 'Grand hotel'. Den blommar länge, länge. Förra gången nästan en månad. Nu är hon på gång igen med nya knoppar efter en månads vila. Hoppas hon hinner slå ut igen!

'Troika' och 'Grand Hotel'

Bakom alla fång av rosenskära som ni kunde se i tidigare inlägg gömmer sig mina 'Nina Weibull'. Tycker just den här blåröda färgen är jättesvår att fota. Blir bara blaskigt. Blommar gör hon hur som helst. Och snygg är hon, iaf i verkligheten! ;)

'Nina Weibull'
Vad njuter ni extra mycket av en måndag som denna?
Kram,

6 kommentarer:

Anna Vattenkanna sa...

Kul att knopparna orkar slå ut i denna hösten. Jag tycker att det är speciellt med rosor som remmonterar så här sent och blommar i höstträdgårdar... verkligen bonusblommor!

Kram Anna Vattenkanna

Anna sa...

Wow så fint! Jag mår dock alltid lite dåligt då jag ser blommor komma upp "fel" årstid. Det får mig att, helt ovetenskapligt, tänka på miljöförstöring och klimathot. Sörjer till exempel mina pärlhyasinter valt att visa sig över jorden nu (fast bara blad då). Helt fel juh! men det är skilland med remmoneterande så klart. Vackert är det! //Anna

Sabelhagens Olivlund sa...

Jag älskar rosor! Njuter i fulla drag av dina fina bilder. Jag har ingen av dem, men har sneglat på Kordes Aloha.
När jag tittar ut från köksfönstret är det nävan 'Rozanne', gräset Malepartus och rosen Crown Princess Margareta som lockar. De finns på olika ställen i rabatterna.
Kram Maria

Isas Trädgård sa...

Hej Anna-Karin !

Javisst är det härligt med remonterade rosor ... så man får njuta lite extra innan hösten är här på allvar !

Ljuvliga bilder ... där Kordes Aloha ser ut som ljuvlighet själv !
Ha det så gott !
Kram/Isa

Cajsas Faster sa...

Vilka vackra rosor:)
Härligt när de blommar så länge.

Grattis till den lyckliga krokusvinnaren!

Marie

Johanna Stålros sa...

Så vackra bilder!!! Kram Johanna