onsdag 5 oktober 2011

Är det kanske i Cumbria man ska bo?

Ett av våra favoritprogram är "Ett hus på landet" på 8:an. Vi älskar att drömma oss bort och kanske få inspiration om ett framtida boende. Framtida som i pensionär... ;)

Idag visade de fastigheter i områden Cumbria i England. Det är ett nytt område för mig och jeeesees vilket ställe!

Studsade genast in för att kika efter intressanta trädgårdar för en ev semesterresa. Som vanligt i England är det ingen brist i trädgårdsutbudet och vad sägs om detta?


Holehird Gardens (The Lakeland Horticultural Society) har flera gånger röstat fram som en av Englands favoritträdgårdar. Här finns något att titta på under alla årstiden. Träd och buskar, lökplanteringar, stora stenpartier och rasbranter, det finns alpinhus och en muromgärdad trädgård med anlagda rabatter och en vattenträdgård. Föreningen äger tre nationella samlingar av astilbe, hortensia och Polystichum.Levens Hall är en fantastisk formell trädgård med anor från 1600-talet med en magnifik topiary. Årligen planteras ca 15 000 växter, vilket gör den till ett spännande besök för dem som gillar välanlagda rabatter.  Det finns också en rosenträdgård, en örtagård och en fontänträdgård med lindar, höga murar, en bokallé och en pumpa-gång.Holker Halls ägor består av 24 tunnland skog och formella trädgårdar. Den gigantiska Holkerlinden är en av sevärdheterna. Omkretsen mäter över sju meter och är en av Storbritanniens 50 största träd. Det ska vara planterat redan på 1600-talet. Trädgårdarna innehåller också en labyrint och solur av skiffer  och den nationella samlingen av Storaxväxter, Styracaceae.


Muncaster slott och trädgårdar beskrivs av John Ruskin som 'Porten till paradiset' med över 70 tunnland  trädgård med växter och träd från hela världen. Spektakulära, monstruöst stora, tidigblommande rhododendron, kamelia och samlingar azalea är några av sevärdheterna.

Mer info om ovanstående trädgårdar finns att läsa om HÄR.

Maken avslutar alltid varje program med att utropa "När ska i flytta?!" Om vi nu inte ska/kan flytta på några år så kan man ju iaf åka på semester...

Ha en fortsatt skön kväll, kära trädgårdsvänner!


12 kommentarer:

Katarinas trädgård sa...

Jaa, jag hänger definitivt med! Det ser, som så ofta i England, helt underbart ut!
Kram
Katarina

Anna Vattenkanna sa...

Visst är det härligt att drömma sig bort...och det du visar var ju very nice indeed! De där galna topiarierna får mig att tänka på Alice i Underlandet.

Kram Anna Vattenkanna

Landbohaven sa...

Gode billeder.
Hvor er der dog smuk.
Tak for kigget.

Hélena sa...

Jag och H brukar också drömma oss bort till programmet.
Ha det bäst!
Kram Hélena

Spirande grönt - sa...

Där skulle man ju kunna strosa runt en timme eller två;) Härliga bilder!

Kika in till mig om du är sugen på tulpantävling:)

Ha det gott,
Rebecca

Unknown sa...

Skulle gärna flytta med...
Brukar också kika på det där programmet, men just det där avsnittet missade jag, tyvär.
Både hus och trädgårdar verkar vara ...ja...de där som man ständigt går och "dream about".
Ha det toppen!
Camilla

Lotta sa...

Här är en till som sitter med maken och planerar flytt framför det där programmet. Sen vinner vi 20 kronor på lotto var 3:e vecka och börjar fundera på om inte arga snickaren passar oss bättre. Då får vi lite upprustat hemma och en natt på spahotell mot att vi skriver en lista.
Kramar

Johanna Stålros sa...

Du milde- vilket ställe!!!! Önskar dig en jättefin helg. Kram Johanna

Spirande grönt - sa...

Får jag lov att förgylla helgen med en liten tulpanvinst:)? Grattis!

Du kan maila mig din adress och ditt önske10pack (http://www.lokgrossisten.se/?category_id=65) till rebeccabengtsson@hotmail.com, så ska jag vidarebefordra till Lökgrossisten.se.

Grattis igen!

kram
Rebecca

Hanna C sa...

Åh, vad sugen jag blev att åka till England plötsligt...
Kram Hanna C

Lisa sa...

Åh, oh, ah !!! Cumbria...har jag aldrig hört talas om förut. Oj så sugen man blev ! Ha en skön vecka !
Lisa/Lisas trädgård

Merja sa...

Vilka härliga bilder...tänk att få strosa där:)