tisdag 18 oktober 2011

Trädgård på tråd

Något av det mest spektakulära jag har sett när det kommer till växter inomhus är Sting gardens. Det är precis som det låter hela trädgårdar upphängda på tråd. Tråden är virkad och sluter om rotklumpen som ett nät. Rotklumpen har jord som är anpassad efter växten och klumpen täcks av mossa och gräs.Fedor van der Valk, som String gardens skapare heter, har gett sig på precis allt. Perenner, lökväxter, orkidéer ...


... ja, till och med träd.Växterna inte bara lever i den här näten utan överlever. Se bara här på den här lavendeln som får sällskap av växande gräs.Jag har länge velat prova det här men ännu har det inte blivit av. Om man är orolig över skötseln så har de även fina skisser över hur man tar hand om sin String Garden.


Visst vore det här väl ett toppenpyssel att sätta igång med nu under hösten? Fler häftiga bilder hittar ni på String Gardens egen webbsida. Alla bilder är lånade från String Garden. Pyssliga hälsningar,

9 kommentarer:

Helena sa...

Hm jag undrar om Sigge skulle låta dom vara???Risken finns att dom är lite väl roliga att puffa på :-)
KRAM från mig!

Mi´s nya liv och det jag redan levt sa...

Oj, så impad jag blev av detta.Delade med mig till Google+ Ett tryggare ställe än FB.

Den här årstiden går det ju inte om man inte har glasad balkong.

Tänkte närmast på de där vävarfåglarna hänger inte deras bon så där.

Mycket trevligt inlägg.

Anna Vattenkanna sa...

Wow! Härligt och annorlunda och verkligen i min smak. Tack för tipset!

Kram Anna Vattenkanna

Inger sa...

Hej Anna-Karin,
tack för din kommentar!
Nej, jag har själv inte gjort skyltarna till Kärleksstigen utan den som fixat dem är maken till en av Hallborosens medlemmar. Kul att engagera våra män i verksamheten.
Ha det bra!

Helens trädgård sa...

Det var en kul idé att komma ihåg, läckert!
Kanske träd blir lite svårt men småväxter och lökar.
Ha det gott!

Lisa sa...

Wow, det var en kul idé, och tänk, då får man kanske plats med lite inomhusväxter till :-) Till orkideér måste det vara suveränt. Snyggt, ska titta in på sidan genast ! Tack för tips.
Lisa/Lisas trädgård

Maria Hägg sa...

häftigt! tänk så fint det hade varit att göra i jul! :) sätt lika nejlikor i väven och lite röda band så blir det toppenfint!

Almbacken sa...

Spektakulärt och sinnligt!

Vilka fina höstbilder du har tagit i din trdgård. Jag måste bege mig ut och plåta lite jag också.

Jag älskar din rosspaljé!!! Så snygg och passar jättefint till ditt hus.

Visst är Ullungrönnar fina! Jag ska klappa, vattna och pyssla med det fina lilla trädet allt vad jag kan:)

Kram,
Maria

Unknown sa...

vilken underbar ide!! tror jag ska pröva den i vår med violer ute på terassen! tack för tipset!

trevlig helg
susanne