torsdag 13 oktober 2011

Doftterapi

Först frostnätterna har varit här. Och ändå fortsätter, dahlior, rosenskäror, lejongap och luktärtor att blomma. Luktärtorna har inte varit frodigare under hela sommaren. Men nu vågar jag inte lämna dem ute längre.Nu åker luktärtorna in i en fin vas istället. Doften kommer fram så mycket tydligare när man tar in dem. Jag brukar alltid sätta en liten vas bredvid sängen med med några kvistar i. Då är det det sista man doftar innan man somnar och det första när man vaknar. Jag tror definitivt att man drömmer vackrare drömmar med ljuva luktärtor i näsborrarna.Höstmys
Nu är ändå hösten här. Oavsett vad alla blommorna tycker. Jag är en höstälskare. Luften, färgerna, dofterna. Allt blir mer intensivt. Det riktigt svider i händerna efter en liten fotorunda utan vantar och näsan är kall. Men det är vackert. Och det prasslar överallt. Trädgårdsmys på hög nivå!Ha en finfin kväll!

Kram,

10 kommentarer:

Hélena sa...

Vilka fina luktärtor. Hade tänkt sätta några i år men det blev aldrig så. Tiden försvann...nästa år. Har hört att det är svårt men du ser ut att lyckas bra. Jättefina bilder!
Ha det bäst!
Kram Hélena

Anna Vattenkanna sa...

Det är alltså mitten av oktober...och du kan sniffa påp luktärtor! Grattis... Höstmysigt du visar...ja, jag är allt en höstälskare!

Kram Anna Vattenkanna

Christina sa...

Lyckliga du som har luktärtor. Mina ruttnade redan i somras Gör ett nytt försök till våren, och hoppas på en torrare sommar!/Christina

Sabelhagens Olivlund sa...

Vilken lyx att kunna plocka in luktärtor så här sent på säsongen! Ja, det är väl kanske inte så dumt med hösten trots allt:). Bara vi får behålla det fina vädret vi har nu.
Kram Maria

Tankar från Trädgårdsmästarn; Hillevi sa...

Halloj Anna-Karin!
Nu ser man din blogg lite överallt minsann:-) Stort grattis kära bloggsyster! Härligt att många hittar hit och kan njuuuta!
Den här doft och bildterapin gör susen för mången svulten själ, och man behöver lite extra nu inför det långa mörka...
kramkram H

Spirande grönt - sa...

Vilka vackra drömmar du måste drömma:)

Ha det gott,
Rebecca

Blomkärringen sa...

Så underbart med luktärtor, jag verkar aldrig lyckas med dem men nästa år ska sådden bli fin (hoppas jag) Ja, absolut, det kan inte bli något annat än ljuva drömmar med den doften när man somnar (:D
Ha en bra helg!

Trädgården på Höjden... sa...

Så höstvackert det är hemma hos dig. Och så fantastiskt med dina luktärtor. Förstår att du vill njuta av de sista riktigt ordentligt. Doften är så underbar.

Hälsar Åsa

Lisa sa...

Åh vilka underbara bilder Anna-Karin. Hösten är verkligen en härlig tid...jag njuter för fullt. Så gott du har det med luktärtor vid sängkanten :-) Hoppas du får en solig fin helg.Kram !
Lisa/Lisas trädgård

Anjas Hill sa...

Visst är det en riktig överflödens tid nu när alla vaserna kommenderas till ;))))! Finfina bilder du har tagit!/Anja