måndag 27 maj 2013

Ljuvligt att vara hemma igen!

Ja, vad är det man brukar säga. Borta bra med hemma bäst. Kom hem från London vid halv sex i morse. Flyget blev många timmar försenat så det var skönt att jag lyckats boka om några möten och att jag fick sova ut ordentligt (Tack Elin!). Eftersom jag dessutom har lyckats dra på mig en riktig dunderförkylning passade jag på att varva hemmajobb med lite trädgårdspyssel.
Körsbärsträdet 'Stella' blommar för fullt och slås om uppmärksamheten med alla tulpaner. Det är verkligen ljuvligt hemma nu. Kan inte förstå hur mycket som har hänt på bara en vecka. Samtidigt har alla tulpaner varit snälla och inte riktigt blommat över. Tackar för det också så att jag får njuta av dem de sista dagarna.
När jag kröp runt där på alla fyra med kameran i högst hugg hörde jag glada skratt och skrik nere från havet. Och visst var det som jag trodde - barnen badar för fullt nere vid badbryggan  Undrar hur många grader det kan vara i vattnet?
I guldrabatten blommar Humleblomster, Geum rivale, som jag sådde förra våren. Den är så himla söt tycker jag. Lite längre bort växer en svavelgul geum men den har inte lika vackert växtsätt. 
Jag är lite småtokig i törlar som ni vet. Just nu är det törlarnas tid. Mitt bland alla tulpaner och narcisser lyser det lite extra. Det är en av de törlar som växer i guldrabatten, euphorbia polychroma. Tycker så mycket om den så jag undrar om det inte ska göras plats för flera.
I woodlandet blommar en annan snygg törel för fullt. Det är euphorbia cyparissias 'Fens Ruby'. I bakgrunden en atormhattsranunkel Ranunculus aconitifolius 'Flore pleno' som inte riktigt slagit ut i blom. Ännu lite längre bak hänger den enda blomma som blev på rea-magnolian kvar. Men den lever och ser ut att trivas riktigt bra. Hoppas på fler blommor nästa år. 
Även i rosenrabatten blommar tulpanerna för fullt. Som sagt - det är en ljuvlig tid just nu! Här samsas den lite knubbigare cerisvita 'Belicia' med liljetulpanerna 'Purple dream' och 'Claudia'.
Och på tal om tulpaner. Tror jag har fått en ny favorit! 'Akebono'. Den är så himla fin och doftar så gott. Och blommorna bli gigantiska. Ljuvligt var ordet!
Det blev en liten mellandag idag. Bara kände att jag måste dela med mig av min försommardag. Fler bilder från Chelsea Flower Show kommer under veckan. Tror även att jag har hittat maj månads favoritväxt till Anna Vattenkannas utmaning. :) Måste försöka klämma in den också.

Kram,


19 kommentarer:

Bettina Bäck sa...

Måste ha humleblomster! Såg bara humleblomster överallt på chelsea också. M-å-s-t-e ha. Välkommen hem förresten! Visst är det skönt att få skrutta i sin egen trädgård. Ah!

Hélena sa...

Men vännen, halv sex! Jisses så tidigt. Wow, Akebono är magisk... hur ska jag få plats med alla tulpaner :-)
Bamsekram!
Hélena

Sabelhagens Olivlund sa...

Så söt humleblomstern är! Måste köpa frön till nästa år.
Jobbigt med så försenat flyg, skönt att du kunde boka om möten.
Hu vad kallt att bada, min son gjorde det i går... :).
Så vackert hos dig.
Kram Maria

Veronica sa...

Välkommen hem!
Borta bra men hemma bäst är verkligen en sanning! Och oj vad jag tyckte det hade växt bara på ett par dagar!
Apropå törel så fick jag ett namn av dig på en som var bättre härdig... Var det med lite mörkare blad? Eller har jag blandat ihop? Hursomhelst så har jag glömt namnet... ;)

Såklart vi ska träffas snart igen :)

Kram

Inger sa...

Har samma törel som du och gillar den mycket. Vilket knäppt minne som dök upp, jag gick på simskola i Hillevik för väldigt länge sedan och det var 12 grader i vattnet.
Kram

Helena sa...

Måste ha tulpan skulle jag säga :) jättefin!Oiii
Hur har det gått med humleblomstern jag skickade då den svavelgula klarade den sig?
Krya på dig!
KRAM från mig!

Godastunder-tokigaidéer sa...

Wow så fint du har det redan, det ser ut som det blommar överallt. Här är det fortfarande mest grönt sånär som på lite tulpaner. Men snart kommer det nog igång hoppas jag och längtar.

Kram Anna

Carina sa...

Ja, jag har heller inte lyckats klämma in Anna blomster än:( men det kommer....
När du visar dina blomster och skriver om att du varit iväg, (dit hade jag i och för sig också gärna åkt, om det varit på en annan årstid)så har jag så svårt att tänka mig att fara iväg någonstans, förr om åren åkte jag utrikes hur som haver, men nu för tiden....vet inte hur jag blivit...vill tydligen bara gå hemma och mysa. Jaså, du har också åkt på en brakförkylning, jag är hemma fortfarande, men snart så...
Krya på dig.
Krma

Grön skön passion sa...

Vilken skönhet!
Skrev genast upp "Akebono" på min vill-ha lista. Alla bara måste älska den?!

Solskenskram / Therése

Berit sa...

Välkommen hem!!!Underbara bilder på underbar fägring.Den sista tulpanen var en läckerbit.
Ha en underbar dag!!

Ninnis sa...

Vilka härliga bilder...sista tulpanen är verkligen ögongodis....=)

Ha det bra !

Kram Ninni

AnnaHelena sa...

Det är så kul att se Humleblomster som trädgårdsväxt! Tidigare har jag bara sett den som en vild blomma, och jag håller med om att den är jättefin. När jag var barn kallade vi den för "Mormors glasögon". Vet inte varför...? :-)

Kram // AH

Anonym sa...

Vilka vackra bilder! Skönt att du fick en dag hemma, förstår att det varit intensiva dagar. Det ska bli kul att få höra mer om resan - men ännu roligare att snart få träffa dig! Ni är så välkomna till mig! Kram Hanna

Malin - I min trädgård sa...

Hej Anna-Karin!

Vilka underbara försommarbilder! Stormhattsranunkel är jag lite kär i, står på önskelistan här hemma. Håller med om humleblomster. För mig är hundkäx och humleblomster riktig försommar. Påminner mig om cykelturer med min mamma och lillbror när jag var liten och vi brukade plocka försommarbuketter.

Hoppas du snart blir av med din förkylning. Stor kram

Malin

Om Ett Hus sa...

Hoppas ni har haft en fin resa. :) Hoppas du lägger ut lite bilder från er tripp! Ha det fint!

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Oh så underbart det ser ut hos dig med alla tulpaner och annat. Ja, visst var det skönt att inte alla tulpaner blommat över :-) Jättevackert humbleblomster! Den skulle passa i min växthusrabatt. Är jättenöjd med den cremevita jag sådde för något år sedan. Åh. blommande magnolia...... Drömmer fortfarande.....

Stor kram
Charlotte

Helena sa...

Hos oss badar barnen också och det är 14 grader i vattnet, brr.

Piia Anneli sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Piia Anneli sa...

Vilket underbart trädgård, och vilket färg!! Jag gillar den här sten stig so mycket. Önskar att läsa och se mer! Tack för ditt besök!

~ Piia Anneli / annelivia