onsdag 11 maj 2011

Projekt Köksträdgård går vidare

I helgen tog vi ett sista stortag om köksträdgården. Nu känns det verkigen som om det är en egen liten del av trädgården. Vi har lagt markduk och kört en massa grus som nu ligger på plats i gångarna. Och under byns gemensamma vårstädning blev en massa sly nedhugget som vi raskt erbjöd oss att ta hand om och göra staket av. I bågen ska det få klättra luktärtor och det långsmala landet till höger i bild ska bli en blomsterbädd med massor av olika sommarblomster. Ska riktigt frossa i buketter i år har jag tänkt. :)Nu är det bara en ynka liten spalje för bondbönorna som ska flätas. Sen är allt klart!
Jag måste säga att jag är riktigt nöjd med resultatet och har lovat maken att nu räcker det med köksträdgård. Men när jag tittar närmare på bilderna så kanske man kan ... eller ... Hmm... Kanske är det så att man ALDRIG blir färdig ... och det kanske är så det ska vara ..?

Här finns tidigare inlägg om köksträdgården om ni vill läsa mer.

Kram,

16 kommentarer:

Mamma Mimmi sa...

Superfint och så mycket inspiration för mina planer för vår t kommande husbygge på landet. Jag lääängtar tills jag kan sätta spaden i jorden där!

Ullis sa...

Så otroligt fint ni har gjort!
Ha en fin dag!
Ullis

Godastunder-tokigaidéer sa...

Super fint och så praktiskt med singel gångar, jätte snyggt.

Nä färdig blir man alldrig och med tider vill man göra om och man ångrar att man satte plantan just där och så blir det flyttning...osv.
Jag kan aldrig bestämma mig så mina växter lever farligt.

Kram Anna

Trädgården på Höjden... sa...

Det ser väldigt fint ut.

Jag går också i köksträdgårdstankar så dina bilder var bra inspiration.

Hälsar Åsa

Lantligt i smultronbacken sa...

Men så fint det blev. Nu är jag riktigt säker på att jag har gjort rätt som valt grus i gångarna i min köksträdgård med.

Kram Teres

Anna Vattenkanna sa...

Det blev så braaa! Tänk när sedan allt köksväxteri och blommor är i sin fulla prakt... jag ser det framför mig och det kommer att bli helt underbart.

Kram Anna Vattenkanna

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Åh, vad fint du gjort!!! Vilken härlig köksträdgård å vad mycket du kommer att få plats med där. Snyggt staket ni fick till också och fint med portalen. Kommer bli toppen med luktärtor på den. Vad ni jobbat på!!!

Håller också på med min 'köksträdgård' eller vad man ska kalla den. Lekstugan försvann i helgen medan jag var i Göteborg. Några grannar med barn i rätt ålder fick den. Så nu står jag med 7 stooora lådor som ska på plats, oljas och mark som ska förberedas, förutom att de fyra pallkragarna som redan står på platsen ska tömmas och tas bort... Men.... det blir bra när det är klart :-)

Usch vad kallt det var i kväll. Har varit på avslutning med sonen och hans basketlag. Brännboll och korvgrillning. Kallt, kallt, kallt.....

Ha det bäst!
Kram.......
/Charlotte

Åsa sa...

Men åh vad fint, nu blir jag såååå avis på dig kusin.
Men inte när ogräset ploppar upp och pockar på din uppmärksamhet ;-)

Kram Åsa

Berit sa...

Super blev det!!!
Ha en underbar dag!

Almbacken sa...

Så otroligt fint!!! Ursnyggt staket och fint med protalen - kommer att bli super.

Vilken vacker utsikt ni har och jag säger de igen - jättefint hus!

Kram
Maria

Lotta sa...

Så otroligt bra det blev! Jag förstår att du är jättenöjd, och vad ska du då inte vara när du vandrar runt och skördar grönsaker och snittblommor. Underbart!!
Kram

Mia sa...

Det har ju blivit ett riktigt grönsaksparadis! Upphöjda bäddar ska ju vara superbra att odla i också. Tänk vad mycket gott det kommer komma här, då får du riktig belöning för insatsen :)

Humlans Lott sa...

Verkligen superduper fint! Jag blir hur inspirerad som helst :o)

Odlarlust sa...

Supersnyggt!

Katarinas trädgård sa...

Jättefint! Så vill jag ha det på min odlingslott! Men det är väldigt, väldigt annorlunda där, suck...
Ha det bra!
Kram
Katarina

Rebeccas DIY sa...

Ser verkligen underbart ut! Vilka härliga bäddar och vackert staket.