tisdag 31 maj 2011

Medelhavshörnan tar form

Nu börjar min lilla medelhavshörna ta form. Det som saknas är min svarta valnöt som fortfarande får stå inne i ett skyddande fönster och ett efterlängtat blåregn.


I tunnan växer (äntligen) frösådda små blåa penseer. De var väldigt tröga i starten men nu verkar de sätta fart. Min lilla bonsaidruva har fått flytta in i en korg. Har dock inte planterat om den då handelsträdgården tyckte att jag skulle vänta. Så nu står den snällt i sin gamla jord och kruka. Bakom växer en liten jasmin och en gigantisk bergklint. Efter blomningen ska jag ta bort hälften. Den växer som ogräs här hos mig.
Citronen blommar samtidigt som det snart är dags att skörda årets första citroner. Eller nästan i alla fall. Jag har tjuvstartat med en för någon vecka sedan. Fikonets blad har helt blåst sönder. Hoppas att det får nya för nu ser det för sorgligt ut.

Ha en fortsatt fin kväll!

Kram,

9 kommentarer:

Furulunden sa...

Denne får plass på min facebookside idag - og den finner du via min blogg:)

Lone sa...

Hej Anna-Karin.
Det ser helt fantastisk ud...Smukt med kurvene.
Kh Lone

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

hihi... vad lustigt.... Jag skulle precis lämna en hälsning på förra inlägget men hann inte innan ditt nya kom. Tar en sak i taget då ;-) Går med i din fanclub av hostor. Viiiilken fantastisk växt. Å så många sorter du har!!! Vet du.. Jag har haft en stooor planta som fått hostaviruset. Grävde upp eländet och slängde bort förra året. Surt....

Men du så mysigt du har det i medelhavshörnan. Så läckert med citronträdet. Du måste berätta i något inlägg hur du tar hand om det (du kanske gjort det och jag missat det....). Har en liten citronplanta jag vårdar ömt.

Tack goa du dina hejarop. Det vore ju superskoj att med en dejt i sommar......

Ha det skönt i helgen!
kram
Charlotte

Anna Vattenkanna sa...

Verkligen medelhavigt hos dig i din hörna. Jättemysigt helt enkelt... Håller tummarna för ditt fikon men det ska väl komma med nytt?

Hemmaodlade citroner - jo jag tackar!

Kram Anna Vattenkanna

Lantligt i smultronbacken sa...

Vilken härlig hörna och så stora citroner du har. Jag kan inte lyckas med dem jag inte.

Så fina korgar du har till dina växter.

Kram Teres

Unknown sa...

Åh, så härligt det ser ut i din medelhavshörna. Men den förbaskade blåsten gör ingen glad. Du må tro att jag är nöjd med att kunna ha fikonen stående i bonna-orangeriet när det blåst så förskräckligt ute:)
Kram!

Johnna G sa...

åååå vilka vackra bilder! Blir väldigt avis på medelhavsträdgården du skapar. Vill också! Kanske snart när alla andra projekt är avklarade...? Om jag nu någonsin blir klar. Helt galen tid men snart, jag hoppas verkligen, så lugnar nog saker och ting ner sig.

MEra medelhav till folket!

Susanne sa...

Hej! Jag blir med enorm trädgård på Gotland till våren där det bla finns ett planterat fikonträd (ser mest ut som en buske än så länge). Förra ägaren säger att hon aldrig fått mogen frukt på det så jag undrar om du möjligtvis har något tips på vad jag kan göra?
Det finns även buskar på tomten som ska heta japanskt äpple, men som inte ska ge frukt. Vet du något om dessa buskar?

Grattis till en underbart vacker och inspirerande trädgårdsblogg!

Susanne sa...

Tusen tack för boktipsen! Ska genast kolla in dom :)

Fikonträdet får frukt, men den mognar inte. Blir trädet hjälpt av att få bli täckt av tex jute över vintern eller är det rötterna som tar skada i kylan?

Skulle tippa på att fikonet är mellan 4-5 år.

/Susanne