lördag 15 juni 2013

Roadtrip till skåne: Anna Vattenkanna

Att komma hem till någon som man följt via bloggen i så många år känns faktiskt surrealistiskt. Som ett av mina favoritcitat. Surreal. But Nice.
Det är nästan som om jag tagit ett stort kliv rätt in genom dataskärmen och kommit fram i en av alla de bilder som jag har tittat på. 
Anna Vattenkannas trädgård är en sådan. Jag har följt henne sen hon startade sin blogg. Knappt missat ett endaste inlägg och nu står jag här. Mitt i en av hennes bilder. Fast Annas bilder är mycket finare. Ljuset var bedrövligt. Alldeles för starkt för att få fram alla nyanser. Men du får stå ut, Anna!
För det är lite så det känns med Annas trädgård. Det finns inte en möjlighet att göra den rättvis. Det finns så mycket att titta på. Så mycket att häpnas över. Och så mycket att bara beundrande stå och gapa till.En sak som jag gillar allra mest är alla dessa träd som faktiskt får plats i denna pyttelilla trädgård. Utan att det för den delen känns det minsta överbelamrat. Jag har länge dömt ut massor av växter för att de inte får plats i min lilla trädgård. Jag kan nog aldrig säga så igen. Ett av alla de träd som jag mer än gärna hade haft i min trädgård är det här Kinesiska sekvojan, Metasequoia glyptostroboides. 

Det fotades både på bredden och på tvären. Allt för att inte missa någon finurlig detalj.

När vi lämnade Annas trädgård efter en mycket, mycket god lunch och galet mycket prat och skratt hade vi alla ett leende på läpparna. 
Tack bästa Anna för att vi fick komma och hänga med dig i din oas. Kan som sagt knappt tro att jag varit där ... Men jag har ju bildbevis!

Kram, 

17 kommentarer:

Marina sa...

Vilken glädje jag känner smitta av sig av att läsa om ert besök hos Anna.

Kram

Ruben sa...

Underbara bilder! Särskilt stigen med brädstumparna. Det var det första jag imponerades av första gången jag besökte Annas blogg, för då hade hon en bild på den (men från andra hållet, om jag minns rätt). Sedan dess har hon visst glömt bort att visa den?! :-) Det var ett trevligt återseende.

Ha det gott!
/Ruben

Anna Vattenkanna sa...

Oh, så himla kul att se trädgården genom dina ögon - och kameralins. Ja, ert besök var bland det trevligaste som hänt här i trädgården på mycket länge - i klass med att tjälen släppte :-D.

Jag får väl visa lite mer av pinngången Ruben, tycker att jag är så tjatig ibland och bara visar samma saker jämt.

Kram

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Vad roligt. Dit hade jag också gärna gått på besök.
Ha det gott
Birgitta

Anonym sa...

Vilken härlig förmiddag det var, den kommer jag att minnas länge, länge. Kram till er båda!

Torill sa...

Vakkert!

Hélena sa...

Så himla roligt att läsa dina inlägg och se bilder på mig själv ... det vänjer jag mig aldrig vid :)
Lever fortfarande på helgen
Bamsekram underbara du
Hélena

Carina sa...

Ja hon är kreativ så det förslår...av alla dina bilder är det svårt att välja....men jag väljer nog den med trappan och stenarna.....så läcker....

Anjas Hill sa...

Hej!
Alldeles väldigt trevliga bilder från Annas trädgård! Dina är inte ett dugg sämre bara annorlunda. Nu får man se hennes trädgård med andra ögon och det är sannerligen inget fel på dina!
Jag skall också besöka Annas trädgård snart! Men, jag är inte alls så duktig fotograf som ni andtra och kommer knappast att våga ta några kort alls...;))!/Anja

Anjas Hill sa...

Hej!
Alldeles väldigt trevliga bilder från Annas trädgård! Dina är inte ett dugg sämre bara annorlunda. Nu får man se hennes trädgård med andra ögon och det är sannerligen inget fel på dina!
Jag skall också besöka Annas trädgård snart! Men, jag är inte alls så duktig fotograf som ni andtra och kommer knappast att våga ta några kort alls...;))!/Anja

Bettina Bäck sa...

Och hon släppte in er! Bara en sådan sak! Ni är så kuligt galna båda resenärerna.

Marianne sa...

Tack för att vi fick vara med och se allt fint...fastän roligare blir det väl att få höra talas om det när vi träffas hos Margita...

Godastunder-tokigaidéer sa...

Jag håller med dig, hennes trädgård är helt underbar live.

Kram Anna

Veronica sa...

Jag har förstått att det var många höjdpunkter p resan och att Annas trädgård var en av dem :)

Jag SKA dit nångång jag med... Men det får räcka med en roadtripp lite närmare denna sommar!

Kram

Spirande grönt - sa...

Roligt att se en bloggbekant trädgård genom någon annans kameralins:) Ser ut att ha varit in toppen roadtrip!

Ha en riktigt finfin midsommarhelg!
Rebecca

TrädgårdsPrinsessan - Annika sa...

Men så roligt att se både hennes och Tages trädgård på riktigt!
/Annika

Furulunden sa...

Så hyggelig å få ta del i turen din i nettopp denne hagen. Jeg har så mange prosjekttanker for min hage for tiden og jeg suger til meg av inntrykk fra andres hager :)