måndag 24 juni 2013

Roadtrip till skåne: Trädgården på Höjden

Nu kommer tanterna!!! Så vrålade småkillarna när vi rullade in på nästa stopp på vår roadtrip. Det var Åsas killar som välkomnade oss till Trädgården på Höjden
Det var allra första gången som någon av oss träffade Åsa. Ingen av oss hade ens sett en bild på henne så hon var ett litet mysterium. Utan minsta betänketid hade hon redan tidigare erbjudit oss både middag och sovplats. Tänk att det kan finnas sådana genomvarma människor. 

Vi fick liksom kliva rätt en i den fina familjens vardag och njuta av god mat, härligt personlig trädgård och fantastiskt sällskap. Det var så himla trevligt att jag tror att ingen av oss ville att kvällen skulle ta slut. Vin och lördagsgodis långt in på småtimmarna. Det är grejjen! 
Och så den personliga trädgården då. Åsa är helt galet kreativ och har en alldeles egen stil. Både när hon bloggar och designar trädgården. Sitter ofta mållös och bara scrollar upp och ned på hennes blogg. Och samma känsla infann sig här. 

Älskar hennes tekannor och skulle gärna göra något liknande. Locken hänger i en mobil i ett av deras högväxta träd. Det plingade ordentligt i det när småkillarna spelade boll. Åsa hade en ängels tålamod. Och de höll. Det gjorde de faktiskt. 
Även växthuset är så där Åsa-profilerat på gladaste vis. Solgul korgstol, fyndiga planteringskärl och vimplarna som jag förknippar så mycket med Åsa. 
Även om jag vet att Åsa har mängder med planer och vill göra om mycket så hoppas jag att familjen behåller själen och inte gör om för mycket. Hoppas så att jag möts av samma ormbunkar i trappan och grytlapparna i äppelträdet nästa gång jag kommer. På bästa Åsa-vis!

Ja, nu är det faktiskt bara ett stop kvar. Hos Lotta och hennes lund som lustigt nog finns i samma lilla stad som Åsa. Ingen av dem visste det trots att de läser varandras blogg.

Ha en finfin eftermiddag!

Kram,

10 kommentarer:

Ruben sa...

Vilken trevlig trädgårdsutflykt du bjuder på, och så fint skrivet - och fotat!

Ha det gott!
/Ruben

Godastunder-tokigaidéer sa...

Så härligt och natrurligt, känns så jordnära på något sätt.

Kram Anna

Jannibele sa...

Hvilken tur, hvilken hage!! Må ha gitt masse inspirasjon. Morsomt med tekannene.

Bettina Bäck sa...

Hjälp vad härligt. Det här är en trädgård med hjärta och själ.
Och du är en för jädra duktig fotograf, du fångar det!

Trädgården på Höjden... sa...

men åh vilka fina bilder du tagit
och så fint du skriver
blir alldeles varm i hjärtat
det var så otroligt kul att ha er här
jag hoppas verkligen vi ses igen
stor kram från åsa

Anonym sa...

Så fint du har fångat både Åsas trädgård och hennes härliga person. Höjden är ett fantastiskt ställe! Tänk att det redan är tre veckor snart sen ni var här - när kommer ni tillbaka egentligen??? Kram!!!

Lotta sa...

Man kan bara le när man ser dina bilder. Vilken glädjeträdgård!! Jag har hört mig för med krolliljedamen/mamma och hon har bara glest gräs (under stora träd), hundkex och ett evigt bry med kirskål. Sen försöker hon plantera in Vancouveria (som hon hämtar hos mig) men det går sådär...
Ditt hortensiaskott växer så det knakar förresten. Vad tror du, ska jag försöka skicka i augusti?
Kramar

Veronica sa...

Åhh, Anna-Karin vilket härligt inlägg om näst sista trädgården ifrån Roadtrippen!

Ser galet och väldigt vackert ut och måste vara jättekul att se irl!
Och det där Rosévinet ser inte helt fel ut heller..... ;)

Kram

Marianne sa...

Roligt att läsa om dina trädgårdsbravader...och andras. Porslinstekannor användes i England som fågelholkar också, fastspikade på en vägg och med bös i. Mycket inspirerande!

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Nu har jag läst i kapp mig på hela er roadtrip. Wow - vilken resa!! Vilka trädgårdar. Alla helt underbara på sina olika sätt. Personliga, inspirerande och fulla av trädgårdsglädje. Då kan man inte annat än att bli inspirerad och glad. Lovely. Ser fram emot att få se bilder från Lottas också.

Kram
Charlotte