söndag 23 juni 2013

Roadtrip till skåne: Marinas trädgård

Gårdagens inlägg handlade om lugnet som håller på att lägga sig i trädgården. En sanning med modifikation. Jag tror nämligen att jag har ett nytt roligt projekt på gång. Men mer om det en annan dag. 

Någon som verkligen har lugnet i sin trädgård är Marina som jag och Hélena besökte på vår Skåne-resa för ett par helger sedan. Ett mer passande ord än lugnet är svårt att hitta. Inte minst för att hela trädgården är färgstämt i mjuka, lugna pasteller och men även eftersom hennes helt fantastiska växthus faktiskt kallas för Lugnet. Här framför Lugnet spenderade vi många timmar filosoferandes över stort och smått. Även här fascinerades jag över att vi blev så väldigt varmt välkomnande av någon som vi faktiskt aldrig har träffat. Trädgårdsmänniskor är verkligen ett underbart släkte.
Hela trädgården kändes otroligt genomtänkt och harmonisk. Men samtidigt väldigt spännande. Precis som Marina. Runt varje hörn väntade nya upptäckter. Till exempel det här ärvda badkaret som Marina njuter av i alla fall en gång per sommar.
Eller som alla dessa detaljer och blommor som dyker upp lite var som. Bilden överst till vänster är en blommande pipranka. Den var ny för mig. Genast blev det mycket klarare varför växten heter som den gör.

Och som om detta inte skulle vara nog så har de även en vidunderlig utsikt från tomten. Lite lagom gömd bakom häcken. 
Ännu en lugnande plats i trädgården var den här dammen. Som ni ser var det inte det bästa ljuset (den dagen heller) att fota i. Ljuset var otroligt hårt och det går inte att göra den här skönheten rättvis.
En skönhet är hon, Marina! Tusen, tusen tack för att vi fick komma och hälsa på dig och din familj. Det var en dag att minnas för livet. 

Kram,

8 kommentarer:

AnnaHelena sa...

Jättekul att se dina bilder från Marinas fina trädgård! Ni verkar ha haft en härlig stund där kring fikabordet!

Kram // AH

Anna Vattenkanna sa...

Kul att se Marinas trädgård genom dina ögon. Så mycket fint!

Kram

Hélena sa...

Tänk att det känns som det var länge sen vi gjorde resan och nu fick jag en riktig flashback, tack. Tänker ofta på alla möten och allt vi hann se. Såg du Sommar med Ernst? Blev väldigt klart varför han var på Gunillaberg :-)
Stor kram till världens bästa!
Hélena

Furulunden sa...

For en vakker hage. Takk for at du tok meg med :)

Berit sa...

Så fin och vacker trädgård. Just dessa mottagande av olika trädgårdsmänniskor som finns i vårat avlånga land förgyller verkligen tillvaron.
Ha en underbar dag!!

Sophia Callmer sa...

Ser alldeles underbart ut! kram Sophia

Marina sa...

Tack snälla för fina ord! Roligt att se vår trädgård genom din kameralins :)

Kramar

Anonym sa...

Du skriver så otroligt bra. Du skulle lika gärna kunna bli skribent som trädgårdsmästare! Mycket spännande att läsa om hur du beskriver andras trädgårdar också! Otroligt spännande och levande bilder du får fram också!
Det måste vara givande att kunna konsten att dela med sig av det du upplever och själv skapar på din gård!!!!
MVH Jeanette