onsdag 26 juni 2013

Roadtrip till skåne: Lottas Lund

Underbara Lotta och hennes magiska Lund har jag följt sen jag började blogga själv. Det vill säga för snart tre år sedan. Jag har drömt om att få göra ett besök exakt lika länge.
Lottas Lund är ett sagorike som inte liknar något annat. Det är spännande, lekfullt och bara så himla snyggt! Och så finns där massor av humor. Det var en av de saker som gjorde att jag föll pladask för Lotta och hennes lund då för tre år sen.En gammal harv står staty.


Lotta skriver så himla roligt, med en stor skopa ironi. Och det bara älskar jag. Vet inte hur många gånger jag har suttit och skrattat ljudligt åt något. Eller läst högt för maken om något nytt projekt som hon hittat på. Eller lidit med henne när sorkar och annat otyg levt rövare. I ett sagorike finns det även onda varelser. Det har vi lärt oss sen barnsben. Sorkar, häxor och till och med en drake.Blommande häxal och en krokodil som jag nästan trampade på. 


Annars gillar hon djur. Det märks. Här finns gott om insektshotell och hennes alla holkar i glada färger som hon gjort själv sitter i trädtopparna. 
Ock så var det ju det här med träd. Och framförallt då alla trädstammar. Överallt vackra trädstammar. Tjocka, smala, slingrande, stolta och starka. De är vackert skulpterade och inte sällan lika vackert dekorerade.
Förutom alla dessa träd fanns självklart vackra växter överallt. Den ena mer exotiska än den andra. I alla fall för mig som bor i en helt annan zon än Lotta. Ja, i ett helt annat land faktiskt.Vackra kobrakallor och sammetshortensia. 

En härligt frodig lund ska ju vara grön. Och det är verkligen grönt i olika nyanser som dominerar. Så himla harmoniskt och rofyllt. Och kontrastrikt med alla olika bladverk.
Men faktiskt hittar man en hel del färg både här och där. Och här kommer Lottas finurlighet tillbaka. Se bara på de här målade löklådorna. Eller de glada vimplarna över uteplatsen.
Där på uteplatsen spenderade vi faktiskt en bra stund efter alla Oooh! och Aaah! under rundvandringen i Lottas Lund.


Finaste trädgårdskompisarna, Åsa, Lotta och Hélena

Bubblandes om allt vi upplevt under vår roadtrip. Alla vackra trädgårdar vi hann se. Trädgårdar och bloggare vi gärna hade hunnit med. Allt vi shoppat. Men framförallt all den kärlek som vi mött under resan. Vi har fått nya vänner för livet!
Återigen! Stort tack för att vi fick komma och för att ni tog så väl hand om oss. Hoppas så att vi ses snart igen!

Varm kram,
6 kommentarer:

Marina sa...

Ser absolut mysigt ut där. Synd att jag är lite dålig på att ta mig för att bjuda in mig i andras trädgårdar. Man borde göra det faktiskt.

Kram

Susie på Stjärnarve... sa...

Vilken härlig trädgård! Det är jättekul att besöka andras trädgårdar. För det finns ALLTID något man hittar som inspirerar en att hitta på saker i sin egen!

Maribel sa...

Det ser verkligen frodigt och fint ut, och dina bilder gör trädgården rättvisa, det är alltid kul att se andras trädgårdar. Ha det gott /Marika

Veronica sa...

Där avslutades alltså er resa....
Ett perfekt slut ser jag på bilderna :)

En Superfin, "kul" trädgård !

Och förövrigt så skulle det vara helt superkul att träffas igen ...allihop :)

Kram

Living by Miriam sa...

Men vilken härlig trädgård, en bra mix och men en nypa humor. Så fina bilder du också fick till :)
/Garden by Miriam

Lotta sa...

Snälla, rara du!!! Det var nog det finaste jag hört om min trädgård. Hädanefter ska jag se alla sniglar, sorkar och annat otyg som just sagoväsen. Själv är jag naturligtvis den elaka häxan som förintar dem allihop med ett glatt skratt! :D
Kramar i massor