lördag 22 juni 2013

Lugnet har infunnit sig

Lugnet har infunnit sig. Både i själen och trädgården. Det är mer harmoniskt på jobbet med mindre tighta deadlines. Alla härliga resor och besök är avklarade. Trädgården har liksom gått in i en försommarharmoni. Efter den färgglada vårlöksblomningen är det som den matt lägger sig till ro en aning innan den tar nya tag med pioner, rosor och perenner.
De sista tulpanerna har gett upp, alliumbollarna är på väg att tappa färgen och det vårigt limegröna håller på att övergå till en mer enhetlig skala av bara grönt.Just nu är det inte så mycket att göra än att rensa ett ogräs eller två. Jag har förstås några projekt som inte riktigt är helfärdiga än men de får ta sin tid. I bakgrunden anas en svart odlingslåda som är en del av ett sådant projekt. Bilder kommer på det när det är klart. Lovar. Just nu kan jag bara säga att jag känner mig helnöjd. Även innan det är helt färdigt.Iristiden är här. Har inte jättemånga men som jag gillar dem. De får gärna bli fler. Den blå strandirisen som fanns här när vi flyttade hit har jag delat gång på gång och den blommar tacksamt vidare.
Några av den andra som blommar nu i juni är 'Fingertips', 'Immortality', 'Flavescens' och 'Making Eyes'.

Ängen nedanför oss ser ut som ett gigantiska, löddrande skumbad. Man vill bara kasta sig i och tumla runt, runt. Kanske rulla ända ned till havet och ta sig ett midsommardopp. För att sen promenera upp till hammocken för en middagslur. Som sagt. Lugnet har infunnit sig.Kram, 

9 kommentarer:

Marina sa...

Även bilderna andas lugn och harmoni tycker jag.

Kram

I Drakens paradis sa...

Vilka vackra bilder! Och irisarna är ju helt underbara. :-)
Jag har haft tre strycken irisblommor i en bortglömd rabatt här i paradiset men hyser stort hopp till en rugge på en gånger två meter som jag tror kan vara iris. Spännande med ny trädgård är det.

Sabelhagens Olivlund sa...

Så vackert hos dig, man känner lugnet. Så fina iris.
Ha det gott
Kram Maria

Marianne sa...

Jättefina skäggiga irisdamer! Ska vi till Margita på måndag? Svänger du om till mig så vi kan samåka? Blir kl.10 lagom? Eller em? Kram/Marianne

Hélena sa...

Så vackert det är hemma hos dig :)
Självklart ska jag samla fröer åt dig. Den är ljuvlig med sin ludna stam och blad, lite som lammöronen fast högre :)
Kram Hélena

Bettina Bäck sa...

Frid och harmoni. :-)
Vilket härligt inlägg. Och ett ogräs eller två ... ja, du. Köp av häst har inverkat menligt på ogräset hos mig, eller tvärtom menar jag. Har mer än ett strå att ta itu med (men idag ska jag få hjälp. Eller få, jag pröjsar yngsta dottern per timme).

Anette i Torsåker sa...

Ljuvlig tid just nu. Har under morgonen bara gått och tagit in allt nytt. (Kan inte klippa gräset kl 7 en söndagmorgon).
Vill gärna vara med till Margita, men varken tid eller dag passar:((

/Anette

Anonym sa...

Fina, fina bilder! Skönt att det lugnat sig lite hos dig. Själv kör jag en vecka till på jobbet, sedan är det semester som vi inleder med en resa till lugnet på Öland. Längtar! Du, kan inte du kika in hos mig och se om det är samma iris som blommar här som du har bland dina fyra. De är så vackra! En fin söndag önskar jag dig! Kram!!!

Veronica sa...

Mmmmm! Emellanåt kommer lugnet. En liten paus i det gröna vackra! Lite ogräs kan man ju alltid hitta men det stora vårjobbet är över för denna gång......

Jag tar nog en tripp till Gävle under semestern ;)

Kram