onsdag 5 juni 2013

En rödblodig kunglighet

Förra våren satte jag ett fantastiskt litet prydnadsäpple, malus 'Royalty' i murrabatten. Tanken är att det ska bli en vacker röd vägg som matchar våra fönsterfoder. En fin kontrast mot det vita huset.
När solen skiner riktigt strålar det om bladen. Strax kommer det att slå ut i knallcerisa blomning som jag tror kan bli riktigt häftigt.
Under kungligheten har jag satt ett helt hov av olika tulpaner i mörka fäger. Favoriten 'Jackpot' (t v) hänger med sen tidigare. 'Fontainebleu' och 'Dream Touch' (t h) satte jag för att jämföra färgmässigt med 'Jackpot'. Tycker faktiskt att 'Jackpot' vinner färgtävlingen även om de andra också är riktigt fina. 
De egensådda penséerna börja slå ut. Faktiskt nästan en hel månad tidigare än förra året. Har hållit mig ifrån att köpa penséer i år. Nästan i alla fall. Bara för att kunna frossa när mina egna väl börjar blomma. Till vänster något som härstammar från 'Frizzle Sizzle' och till höger 'Frosted Chocolate'. 'Frosted Chocolate' har precis den vackra chokladbruna nyans som jag hoppats på.
I morgon bär det av till Skåne. På vägen ner tänker vi göra ett stop i Gunillaberg hos Tage Andersen. Det blir himla spännande!

Kram och god natt!


7 kommentarer:

livetpålandet sa...

Vacker färg!
Tips

Ni skall inte till Åbergs trädgård i Ystad? Den ligger en km från mig, är sveriges äldsta handelsträdgård och är värd ett besök om ni skall ner t skåne!Enormt utbud och dessutom ett fantas
tisk cafe!/ Annica

Anonym sa...

Så vackert! Här i Skåne är vi redo för er ankomst! Skickade mobilnumret till Hélena, ring när ni närmar er. Kram Hanna

Bettina Bäck sa...

Vilket vackert litet träd! Otroligt häftig färg på bladen.
Du har en så vackert komponerad trädgård, blir alldeles kollrig. Min växer liksom fram i duttar allt efter ork och lust, det är inte alltid duttarna matchar varandra ... :-)

Malin - I min trädgård sa...

Jag håller nog med om Jackpot, men alla tulpanerna var vackra.

Vad kul med egna penséer! Det var min plan förra året också, men har inte blivit av... Och jag behöver de där allra första penséerna på våren. Men man kan ju få så mycket fler härliga färger och former om man sår själv.

Hoppas du får en underbar helg!

Kram!

Marianne sa...

Jättefin färg på "frostad choklad" pensén, fin vykort!

Hans sa...

Så vackra bilder, den rödbladiga apeln är något utöver det vanliga tycker jag, vår stackars Malus royalty tycks ha kastat in handduken för gott, inget liv alls i det lilla trädet.
Det har vuxit hos oss i fyra år och aldrig fått några skador, men den senaste vintern var jobbig för många av våra träd.
Hur länge skall man hoppas innan de blir ett fall för komposten?

Hoppas din vackra apel klarar sig bättre, den har ju liksom växtzonen på sin sida i er trädgård.
Trevlig helg!

JennieS sa...

Vilka ljuvliga penséer. Och äpplet, yes vad fint! Jag måste testa att så penséer nästa år. Var det bökigt/svårt/svårgrott?