torsdag 6 september 2012

Ljuva Eglantyne

En av de sista rosorna som fick flytta in i rosengården i våras var ljuvliga Eglantyne. Hon har hållit sig frisk och fin hela säsongen. Eglantyne är en ljusrosa austinros med stark och fin rosdoft. Härdig till zon tre och remonterar. Hon mig har det kommit knopp efter knopp nästan oavbrutet sen början av juli.
Knopparna är mörkt magentafärgade för att sedan ljusna ordentligt när rosen slår ut.
Bladen kanske är i ljusgrönaste laget för min smak men jag har gärna överseende med det för att själva rosen är så fantastisk. Som ni ser är hon som sagt frisk och fin och har klarat sig fint från ohyra.I år står hon tillsammans med jätteverbena, rosa näva och en självsådd liten lila pensé. De har skapat sig en engen liten färgmatchad familj. Matchningen på höjden av växterna kan däremot diskuteras.. ;)
Men det kommer förhoppningsvis rätta till sig med tiden. För jätteverbenans färg passar väldigt fint till Egalntynes ljust rosa.
Formen på rosen är gammaldags så klart, och riktigt vacker.
Lite kuriosa är att rosen är döpt efter Eglantyne Jebb som grundade av Rädda barnen. 

Ha en finfin kväll!


Kram, 8 kommentarer:

trädgårdsdrömmar sa...

Mycket vacker ros.Den rosa tonen är helt i min smak.Gillar.MVH

Ruben sa...

Rosen påminner om 'Queen of Sweden', som jag har. De kanske är släkt?! Det är ju också en austinros.

Ha det gott!
/Ruben

Sabelhagens Olivlund sa...

En klar favorit! Roligt att se så vackra bilder på henne. Jag flyttade min i höstas, därför har hon inte blommat så bra i sommar.
Ha en fin kväll.
Kram Maria

Hon som talar med blommor sa...

Som Ruben sa, påminner om Queen of Sweden. Hade henne på min önskelista men kanske jag tänker om nu ;) Kram / Carolin

Veronica sa...

Den var helt underbar! Och jag tycker de ljusgröna bladen är superfina. Ser "friskt" ut med ljusa blad!!

Kram

Inger sa...

Ser fräsch ut!
Kram

BLOMSTERDESIGN sa...

Vilken underbar ros! Jag tycker att de ljusa bladen är jätte vackra till den ljusa färgen som rosen har. Jätte fin!

Hélena sa...

Eglantyne är en av mina favoriter i Regnbågsrabatten. Jag har både Eglantyne och Queen of Sweden och de skiljer sig ganska mycket åt i verkligheten. Eglantyne är mjukare i både blomblad och vanliga blad. QoS är mycket styvare och har glansigare blad. Blomman är också mer upprätt. Eglantyne är mer mjuk och romantisk.
Kramar i mängder!
Hélena